Mezoterapia reprezinta una dintre metodele revolutionare de tratament, ce presupune utilizarea unor microinjectii in tegumet. Chirurgul estetician Adina Alberts-Catarama iti ofera mai multe informatii utile.
Mai nou, aparatele moderne de mezoterapie utilizeaza radiofrecventa care schimba polaritatea la nivelul pielii astfel ca substantele active patrund in profunzime. Prin mezoterapie pot fi introdusi in tegument agenti de hidratare, detoxifiere, lipoliza, vitamine, minerale etc., in functie de patologia fiecaruia dintre noi.
Sunt necesare mai multe sedinte la intervale de cateva zile sau chiar saptamanii. Prin mezoterapie putem trata afectiuni dintre cele mai diverse:
- imbatranirea pielii
- celulita
- hiperpigmentarea pielii
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
-
- deshidratarea etc.
O sedinta de tratament poate varia ca timp intre 30 min.- 2h, in functie de suprafata pe care se doreste tratamentul.
Sedintele nu sunt dureroase. In cazul mezoterapiei prin injectare (seringa sau pistol) se percep mici intepaturi suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie, procedura este chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.
Printre contraindicatii se numara doar cateva afectiuni ca bolile de piele, bolile cronice grave sau hipersensibilitate, diabet zaharat neechilibrat, boli autoimune, sarcina. In cazul mezoterapiei prin electroporatie se adauga ca si contraindicatii: implantul metalic, pace-maker.
Ca si efecte adverse, local pot aparea semne de inflamatie, dar care dureaza de obicei cateva ore.
Nu exista riscul transmiterii de boli! Acest tratament respecta si cele mai viguroase reguli de igiena.
Aceasta metoda nu reprezinta niciun risc deoarece se practica in conditii de sterilitate, intr-un cabinet medical, de catre personalul calificat.Rezultate vizibile incep sa apara dupa 4-8 sedinte, in functie de afectiunea tratata.
Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro