Afla totul despre vitamine: cat trebuie sa consumi si in ce le gasesti!

Afla totul despre vitamine: cat trebuie sa consumi si in ce le gasesti!
Afla totul despre vitamine: cat trebuie sa consumi si in ce le gasesti!

Daca totalizam mancarea pe care o cosumam timp de o zi, ajungem la concluzia ca avem parte de toti nutrientii necesari, insa asta nu este adevarat.

Iata cateva vitamine si ce doze recomanda specialistii pentru a scapa de boli si a fi sanatosi.
Nimeni nu se duce la piata si se gandeste – “Am sa mananc varza pentru ca are vitamina K”, este de parere Carolyn Brown, nutritionist.

1.Vitamina B6- Acest tip de vitamina ajuta la producerea de serotonina si noradrenalina, doi hormoni care faciliteaza comunicarea intre creier si neuroni, factor crucial in mentinerea unui metabolism alert si a sistemului imunitar activ.

Carenta de vitamina B6 duce la probleme cu neuronii, pielea, circulatia, iar cercetatorii au descoperit ca suplimentele pot imbunatati memoria, diabetul, astmul si acneea.

Cum iti dai seama ca iti lipseste – vitamina B6 lipseste in cazul alcoolicilor sau a persoanelor cu probleme la nivelul rinichilor si ale ficatului sau ale celor care au hipertiroidism. Vegetarienii sau adeptii stilului raw-vegan sau cei care au intoleranta la lactoza au deficiente de viamina B6.


Adultii cu varste cuprinse intre 19-50 de ani au nevoie de 1.3 miligrame de B6 pe zi, femeile in varsta au nevoie de 1.5 miligrame si barbatii in varsta au nevoie de 1.7 miligrame

In ce alimente se gaseste – legume, morcovi, spanac, mazare, cartofi, lapte, cascaval, oua, peste, ficat, carne, faina, cereale integegrale, fructe de mare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2.

Vitamina D- Cunoscuta sub numele de vitamina soarelui, aceasta este sintetizata cand pielea este expusa la soare. Lipsa vitaminei D duce la serioase boli precum boli de inima, astm la copii si risc mare de cancer.

Cum iti dai seama ca lipseste – Durerile osoase, muschii slabiti si depresie sunt cateva semne ale nivelului scazut de vitamina D. Vitamina D este foarte importanta pentru sistemul imunitar.

Un simplu test de sange iti va arata daca nivelul de vitamina D este normal.

Ce alimente sa consumi – peste (somon), ficat de oaie, cascaval, albus de ou, lapte, suc de portocale

3. Vitamina C- Vitamina C are dublu rol – este un antioxidant – blocheaza mutatiile celulare cauzate de moleculele de radicali liberi si vindeca cartilajele, mentine sanatatea oaselor si a dintilor.

Cel mai important rol il are in combaterea racelilor. Studiile au aratat ca oamenii care iau suplimente de vitamina C racesc mai rar si nu au simptome grave.

Cum iti dai seama ca iti lipseste – Primele semne ar fi oboseala, durerile de muschi sau de incheieturi, pielea aspra, gingii umflate.
Femeile au nevoie de 75 miligrame pe zi, iar barbatii au nevoie de 90 de miligrame

Ce alimente sa consumi- Citricele, kiwi, mango, papaya, ananas, capsuni, broccoli, varza de bruxelles, spanacul, salata, cartofii dulci contin vitamina C
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies