Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!

Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!
Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!

Cei care doresc sa creasca un catel de acum incolo trebuie sa se supuna unor noi reguli care nu sunt deloc "usoare".

Spre exemplu, toate persoanele care au caini trebuie sa ii identifice prin microcipare si sa-i inregistreze in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan. Acest lucru se face prin intermediul medicilor veterinari.

Daca un caine nemicrocipat va di gasit in spatiile publice, atunci autoritatile il vor considera fara stapan si, prin urmare, tratat ca atare. Cainii au voie sa circule in spatiile publice numai daca sunt identificati si inregistrati, iar proprietarii lor au asupra lor carnetul de sanatate al cestuia.



Cei care nu isi prezinta patrupedele la veterinar pentru inregistrare risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. Mai grav este daca nu ii microcipezi pentru ca amenda este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Persoanele care detin caini nou nascuti sunt obligati sa-i identifice in cel mult 90 de zile de la fatare, iar acest lucru trebuie facut inainte de vanzarea, donarea sau scoaterea in spatii publice a cainilor.


Oamenii care cumpara animalul din pet shop trebuie sa se prezinte in termen de sapte zile la medicul veterinar si sa spuna ca sunt noii proprietari ai animalului.

Cainii care apartin rasei comune, dar si metisii acestora, trebuie sa fie sterilizati. Exceptie de la aceasta regula fac, de exemplu, cainii utilitari (adica cei folositi de politie, jandarmerie, persoanele cu dizabilitati etc.). Cei care refuza sa faca asta urmeaza sa fie amendati cu sume cuprinse intre 5.000
si 10.000 de lei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies