Ai asa ceva pe limba? Mergi urgent la medic! Ai candidoza bucala!

Ai asa ceva pe limba? Mergi urgent la medic! Ai candidoza bucala!
Ai asa ceva pe limba? Mergi urgent la medic! Ai candidoza bucala!

Candidoza bucală este foarte neplăcută şi există o serie de factori care declanşează înmulţirea necontrolată a acestei ciuperci pe limbă.

Candidoza orala si alte infectii cu candida pot sa apara atunci cand sistemul imunitar este slabit de boli sau medicamente.

Iata urmatoarele boli care pot creste susceptibilitatea aparitiei candidozei orale:

HIV/SIDA- virusul HIV, cel care provoaca SIDA distruge celulele sistemului imunitar si creste probabilitatile aparitiei infectiilor oportuniste la care organismul rezista in mod natural. Episoadele repetate de candidoza orala pot fi primul semn al unei infectii cu HIV.


cancer
diabet zaharat
infectiile vaginale fungice.

Candidoza orala se caracterizeaza prin aparitia unui invelis gros si alb ce acopera limba, interiorul obrajilor (mucoasa bucala), regiunea din jurul buzei inferioare sau gingia. Acest strat se poate diferentia de culoarea normala a limbii, la sugarii care consuma lapte, prin urmatoarele caracteristici:

in cazul infectiei cu candida orala aspectul limbii este alb-deschis, in timp ce urmele de lapte sunt de culoare alba.

candidoza orala afecteaza interiorul cavitatii bucale, zona buzei inferioare, in timp ce resturile de lapte pot fi localizate doar la nivelul limbii.

candidoza orala este mai degraba aderenta la suprafata pielii, in timp ce resturile de lapte pot fi usor sterse cu o carpa umeda.

Nici candidoza orala, nici urmele de lapte nu cauzeaza disconfort sau alte simptome atunci cand sunt limitate la nivelul cavitatii bucale.

Sursa: SfatulMedicului.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Alimente care te ajuta sa scapi de candida! Trebuie sa le incluzi in dieta!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Dieta ANTI-candida! Uite ce sa mananci si ce sa eviti!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies