Regimul SIMA sau regimul antirontait propune ca, pe langa reducerea numarului de calorii, sa ii aduci organismului un aport suplimentar de siliciu si magneziu.
Nu doar ca vei slabi intre 4 si 6 kilograme in maximum doua luni, dar dieta te va face si mai putin stresat si obosit.
In timpul si dupa regimul SIMA trebuie sa iei in mod regulat magneziu. Evita fiolele, dozate prea puternic si dilutiile homeopatice, prea slabe. Medicii care au conceput acest regim recomanda pana la 6 comprimate de magneziu pe zi, de maximum 50 mg, in momente propice rontaitului. Magneziului i se adauga 5 picaturi de siliciu mineral, care favorizeaza patrunderea magneziului in celule.
Trebuie sa reduci consumul de dulciuri, cereale, amidonoase, pentru a forta organismul sa apeleze la rezervele de grasime. La inceput se consuma carne, peste, lactate degresate si legume. Se pune accent si pe produsele bogate in magneziu: alge, fructe de mare, legume verzi si leguminoase, cereale integrale. Si nu uita de apa, care contine mult magneziu.
Durata fazei de atac depinde de cat de mult doresti sa slabesti. Ca sa pierzi 5-6 kilograme, ia in calcul 4 saptamani. Daca obiectivul tau este mai mic, durata poate fi redusa la trei sau chiar doua saptamani.
In aceasta faza vei manca proteine slabe (albus de ou, lactate degresate, carne slaba si peste), fara glucide (fara fructe sau amidonoase), dar cu multe legume. Bea la fiecare masa 1-2 pahare de apa plata sau minerala si un ceai sau o infuzie fara zahar. Pentru a limita rontaitul, ia un comprimat de magneziu de maximum 50 mg si 5 picaturi de siliciu dizolvat in putina apa, la ora 11, la 17 si la 22.
In a doua saptamana de regim, pastrezi aceeasi schema: proteine slabe la fiecare masa, legume cu un continut scazut de glucide (dovlecei, vinete, fasole verde, rosii, salata verde, spanac), asezonate cu putin ulei.
I n a treia saptamana, cand ai inceput deja sa slabesti, integreaza noi alimente, putin mai bogate in glucide, cu noi tipuri de legume (varza, ardei gras, praz) si aromatizeaza iaurtul degresat cu fructe de padure sau citrice. Daca, de exemplu, la micul dejun mancai o felie de sunca slaba, acum o poti inlocui cu o lingurita de dulceata.
In a patra saptamana, poti inlocui pancake-ul de la micul dejun cu o felie de paine integrala.
Ca si faza de atac, faza de consolidare dureaza maximum patru saptamani. Scopul acestei faze este sa stabilizeze pierderea in greutate, reobisnuind incet-incet organismul cu glucidele. Aportul de glucide nu trebuie sa depaseasca 70 g pe zi. Trebuie sa stii ca o patratica de ciocolata are, in medie, 5 g de glucide, un cartof de marime medie 15 g, iar un kiwi 7 g.
Mesele se organizeaza in jurul unui aliment proteinat (carne, peste, oua), acompaniat de legume crude sau gatite. Ai voie un aliment bogat in glucide (paste, orez) o data pe zi si doua alimente grase la masa. In paralel, continua sa iei suplimente de magneziu si siliciu.
Faza de echilibru nu este doar o a treia faza a regimului, ci un program alimentar pe care ar trebui sa il respecti tot timpul, pentru a nu mai cadea in capcana rontaitului. Poti sa mananci de toate, dar nu mai mult de 100-120 g de glucide pe zi. In rest, pastreaza structura zilei din faza de consolidare. Poti lua magneziu in perioadele stresante, adaptand suplimentarea perioadelor in care ti se face foame.
Vezi pe curademiere.ro cum arata meniurile pentru toate etapele.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro