Ai bărbia amorțită? Medicul stomatolog Adrian Mina îți spune ce se întâmplă!

Ai bărbia amorțită? Medicul stomatolog Adrian Mina îți spune ce se întâmplă!
Ai bărbia amorțită? Medicul stomatolog Adrian Mina îți spune ce se întâmplă!

Bărbia amorțită este în general un semn al unor tulburări la nivelul nervilor feței. Medicul stomatolog Adrian Mina ne spune dacă ar trebui să te îngrijoreze atunci când ai acest simptom și ce tip de afecțiuni poate ascunde!

„Cauzele bărbiei amorțite sunt variabile. Edemele sau leziunile care provoacă umflare pot duce la amorțirea temporară a bărbiei. În unele cazuri, acest simptom poate semnala o afecțiune sau infecție mai gravă.

Pierderea sensibilității la nivelul bărbiei pe termen lung, numită sindrom de bărbie amorțită, poate indica alte afecțiuni de sănătate mai grave, precum cancerul”, dezvăluie medicul stomatolog Adrian Mina.

Așadar, persoanele care suferă de amorțeală cronică a bărbiei trebuie să vadă un medic pentru un diagnostic complet.

Un medic poate identifica orice afecțiuni de bază și poate prescrie tratament. Iată în continuare câteva posibile cauze.

Citeste si: Faci sport? Vei avea gingii mai sănătoase! Explicația medicului stomatolog Adrian Mina!

1. Sindromul bărbiei amorțite

Sindromul bărbiei amorțite este o afecțiune neurologică rară. Provoacă leziuni la nivelul nervului mentonier, nerv care inerveaza mentonul și buza inferioară.

O persoană ce suferă de acest sindrom poate avea o senzație de furnicături sau înțepături în bărbie. Uneori, bărbia poate fi complet amorțită. Simptomele pot include și buza inferioară, dinții sau gingiile.

Acest sidrom este, în general, un simptom al unei afecțiuni de bază, cum ar fi cancerul.

Un studiu realizat în Synthesis arată că, în cazul în care sidromul este un simptom al cancerului la adulți, cancerul de sân reprezintă 64% din cazuri, iar limfomul reprezintă 14%.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mulți medici văd, de asemenea, sindromul bărbiei amorțite ca un semnal de alarmă că un cancer a revenit sau s-a răspândit. Înțelegerea faptului că acest sindrom poate avea legături cu cancerul metastatic ajută medicii să stabilească un diagnostic precoce. În unele cazuri, simptomele pot fi, de asemenea, rezultatul unei tumori benigne, care este o creștere a celulelor necanceroase.

Citeste si: Apa de la robinet strică dinții copiilor? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

  1. Anestezia

O bărbie amorțită poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor tehnici de anestezie. În special al anesteziei efectuate în vederea realizării diverselor tratamente dentare.

În urma anesteziei locale pentru lucrări stomatologice, poți simți o senzație temporară de furnicături în bărbie sau aceasta poate amorți complet.

Aceste efecte se rezolvă însă pe măsură ce anestezicul se metabolizează.

 

  1. Traumatisme

Uneori, bărbia poate fi amorțită din cauza traumatismelor sau a leziunilor din zona maxilarului. O cădere sau o lovitură poate provoca deteriorarea țesuturilor feței, ceea ce duce la apariția edemului. Inflamația ar putea pune presiune asupra nervilor din teritoriul lezat.

Iar acest lucru cauzează apariția senzației de amorțire.

 

  1. Extracția dinților

Alteori, o persoană poate suferi de afectarea sensibilității într-o parte a bărbiei după o extracție dentară. Extracția unui dinte poate provoca traumatisme în zonă, ceea ce poate duce la inflamații sau lezarea nervilor. Pe măsură ce zona se vindecă, durerea sau amorțirea ar trebui să scadă.

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  1. Neuropatie diabetică

Diabetul este o afecțiune cronică în care organismul nu este în măsură să produca suficientă insulină sau să folosească insulina în mod corespunzător. Aceasta duce la un nivel ridicat de zahăr in sânge, care poate provoca o serie de complicații. Cum ar fi deteriorarea nervilor sau neuropatie diabetică.

Această deteriorare poate apărea la nivelul oricărui nerv. Simptomele apar frecvent la mâini și picioare, dar neuropatia diabetică poate afecta și regiunea cefalică.

 

Dacă neuropatia cauzată de diabet afectează un nerv la nivelul extremității cefalice, poate provoca o serie de probleme. Inclusiv modificări ale vederii, durere sau amorțeală, dificultăți în controlul mușchilor.

Orice persoană care prezintă simptome cronice sau o bărbie amorțită, fără niciun motiv aparent, trebuie să vadă un medic pentru un diagnostic complet”, recomandă medicul stomatolog Adrian Mina.

 

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectați medici stomatologi. Are o o activitate de peste 15 ani. Activitate derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără persoane publice din România, dar și de peste hotare.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Faci sport? Vei avea gingii mai sănătoase! Explicația medicului stomatolog Adrian Mina!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies