O dieta sanatoasa are un rol esential in scaderea colesterolului. Iata ce sa consumi!
Fulgi de ovaz- Incepe-ti ziua cu un bol cu fulgi de ovaz fierti si fructe proaspete. Fulgii de ovaz sunt o surs buna de fibre solubile, care nu permit colesterolului sa se absoarba in sistemul sangvin.
Migdale- Acestea sunt bogate in grasimi nesaturate, care contribuie la diminuarea colesterolului rau (LDL) si la cresterea celui bun (HDL). In plus, compusii din migdale scad riscul de oxidare al colesterolui rau, prevenind astfel depunerea lui pe artere.
Suc de portocale- Bogat in fitoesteroli, sucul de portocale ajuta la reducerea colesterolului rau cu pana la 8%. Inainte de a bea suc de portocale in mod constant si iei medicamente, discuta cu medicul tau pentru a preveni orice interactiune intre cele doua.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ulei de masline- Pe langa faptul ca este bogat in grasimi sanatoase, uleiul de masline contine
Fructe de padure- Afinele, murele, coacazele si zmeura fac si ele parte din categoria superalimentelor care diminueaza efectele negative ale colesterolului rau. Pe langa faptul ca reduc nivelul HDL-ului, fructele de padure mentin arterele curate si sustin functiile ficatului.