Ai facut-o gresit pana acum! Cum se consuma corect usturoiul

Ai facut-o gresit pana acum! Cum se consuma corect usturoiul
Ai facut-o gresit pana acum! Cum se consuma corect usturoiul

Puterea usturoiului se observa mai intai in gust si aroma, care stimuleaza glandele salivare si sucurile digestive.

Gustul si mirosul alimentelor pregatesc stomacul pentru mancare. Fara ele nu vom putea digera alimentele in mod corespunzator si nici nu vom putea folosi elementele nutritive benefice. Acesta este unul dintre motivele pentru care suplimentele cu usturoi nu sunt la fel de eficiente.

Prin strivire, tocare sau presare, cateii de usturoi crud elibereaza alicina. Alicina este responsabila pentru mirosul tipic de usturoi. Alicina este mecanismul de aparare al usturoiului impotriva atacului daunatorilor.

Cand planta de usturoi este atacata sau ranita, aceasta produce alicina prin intermediul unei reactii enzimatice. Enzima numita alinaza transforma aliina in alicină, care este toxica pentru insecte si microorganisme, dar atat de benefica organismului uman.

Acelasi lucru se intampla in ceapa. Prin tocare, ceapa elibereaza din celulele sale acizi sulfenici, un gaz care in contact cu ochii ii face sa lacrimeze.

Numeroase cercetari s-au axat pe alicina, care s-a dovedit a fi eficienta in peste 150 de boli diferite.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies