Ciupercile sunt bogate si in antioxidanti. Cu un continut de peste 80% apa si bogate in fibre, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice ofera satietate fara un aport caloric crescut.
1. Nu le spala
Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti: absorb apa si nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.
2. Nu le gati incet sau la foc mic
Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti.
3. Nu le gati fara grasime
Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie- daca este uscata, mai adauga niste grasime.
4. Nu folosi capac
Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.
5. Nu le taia intotdeauna
Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca e vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro