Este o greseala majora pe care o fac majoritatea celor care cauta sa reduca din grasimile alimentare fara sa piarda din proteine.
Dar in cazul oualor, aceasta practica pur si simplu nu functioneaza. Spre deosebire de galbenus, albusul nu ofera o cantitate mare de nutrienti. Si chiar daca albusul contine intr-adevar mai multe proteine decat galbenesul, totul se datoreaza diferentei cantitative dintre cele doua.
Masca pentru tonifierea tenului cu castravete si miere! Face minuni!
albenusul este principala sursa de grasimi nesaturate din componenta unui ou si, cu cateva generatii in urma, constituia chiar baza alimentatiei sanatoase respectate de stramosii nostri.
In plus, galbenusul contine peste 80% din vitaminele si mineralele pe care le asigura consumul de oua. Galbenusul mai contine si enzime necesare prelucrarii si absorbtiei proteinelor din albusul de ou, asa ca nu e deloc bine sa-l separi si sa-l lasi deoparte.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!
Un alt motiv pentru care trebuie sa nu mai separi galbenusul de albus este legat de prezenta biotinei. Albusul de ou contine o substanta denumita avidina, care formeaza legaturi cu vitamina biotina, proces care imbunatateste rata de absorbtie a altor nutrienti proveniti din oua.