Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus

Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus
Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus

Este o greseala majora pe care o fac majoritatea celor care cauta sa reduca din grasimile alimentare fara sa piarda din proteine.

Dar in cazul oualor, aceasta practica pur si simplu nu functioneaza. Spre deosebire de galbenus, albusul nu ofera o cantitate mare de nutrienti. Si chiar daca albusul contine intr-adevar mai multe proteine decat galbenesul, totul se datoreaza diferentei cantitative dintre cele doua.

Masca pentru tonifierea tenului cu castravete si miere! Face minuni!

albenusul este principala sursa de grasimi nesaturate din componenta unui ou si, cu cateva generatii in urma, constituia chiar baza alimentatiei sanatoase respectate de stramosii nostri.

Atunci cand arunci galbenusul si consumi doar albusul, nu faci decat sa renunti la toate avantajele oferite de aceste grasimi nesaturate sanatoase, printre care se numara si acizi grasi omega-3.

In plus, galbenusul contine peste 80% din vitaminele si mineralele pe care le asigura consumul de oua. Galbenusul mai contine si enzime necesare prelucrarii si absorbtiei proteinelor din albusul de ou, asa ca nu e deloc bine sa-l separi si sa-l lasi deoparte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!

Un alt motiv pentru care trebuie sa nu mai separi galbenusul de albus este legat de prezenta biotinei. Albusul de ou contine o substanta denumita avidina, care formeaza legaturi cu vitamina biotina, proces care imbunatateste rata de absorbtie a altor nutrienti proveniti din oua.

Sursa



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies