Ai grijă de animalul tău de companie cu cele mai bune produse de îngrijire

Ai grijă de animalul tău de companie cu cele mai bune produse de îngrijire
Ai grijă de animalul tău de companie cu cele mai bune produse de îngrijire

Grija pentru animalul de companie este o datorie pe care orice stăpân o are atunci când își ia angajamentul de a ține în gospodăria lui o ființă necuvântătoare. Este împotriva legii să deții un animal și să nu-i dai hrană, să nu îl duci la veterinar atunci când este bolnav sau să nu îl sterilizezi.

Din păcate, mulți conaționali nu conștientizează acest aspect și chiar și în secolul XXI există persoane care încalcă drepturile animalelor, transformându-se uneori în adevărate bestii. Atunci când ne hotărâm să luăm în casă sau în curtea noastră un cățel, o pisica, un papagal sau un porcusor de Guineea, trebuie să știm că această decizie vine cu o serie de responsabilități. Animalele au fost prietenii omului chiar dinainte de antichitate. Prima confirmare arheologică ne întoarce în timp acum 12000 de ani, când cercetătorii au descoperit faptul că omul a domesticit câinele. Chiar îți recomandăm să vezi un film superb despre această legătură, Alpha. Este o poveste din ultima Era Glaciară, când se presupune că a apărut legătură dintre om și câine.

 

În antichitate, animalele erau respectate. Să ne gândim la Egiptul Antic. Pisica era venerată de egipteni fiind reprezentarea zeiței Bastet. Atunci când o pisică murea, aceasta era mumificată la fel ca oamenii, fiind onorată cu mare respect. Un alt obicei al egiptenilor era ca atunci când avea loc un incendiu, să salveze mai întâi pisicile. Câinii și babuinii erau, de asemenea, onorați, fiind îngropați alături de stăpânii lor. Acestor animale le erau atribuite puteri magice. Pe vremea grecilor și românilor câinii erau plansi în momentul în care mureau și amintiți cu drag. Mai târziu, în Anglia secolelor XVII și XVIII, câinii au început să fie priviți că animale de companie la modă, dar și companioni de vânătoare.

 

În cultura contemporană, animalele de companie sunt ceva normal, în special dacă în casa respectivă locuiesc copii sau există persoane în vârstă, singure, care au nevoie de un suflet iubitor alături. Cu toții cunoaștem acele filme americane de familie în care animalul de companie este nelipsit. Deși există o mulțime de animale ce pot fi ținute în casă, unele chiar mai puțin convenționale, cel mai adesea oamenii preferă câinii și pisicile. Câinii mai au și rolul de a apară locuința, pe când pisicile sunt ideale dacă stai la curte și ai șoareci. Dar, dincolo de acest aspect practic, ținem animale de companie lângă noi pentru că le iubim și ne face plăcere să avem grijă de ele. Revenind la ceea ce spuneam la început, atunci când luăm în grijă un animăluț, ne asumăm și grija pe care trebuie să i-o purtăm.

 

 

Așa cum tu mănânci (sau ar trebui) să mănânci bine, așa și animalul tău de companie ar trebui să fie hrănit cum trebuie. Resturile de la masă nu au ce să caute în bolul blănosului. Este total greșit. Pentru pisici poți găsi mâncare de calitate la Exopet. Tot la acest magazin poți să cumperi și hrană pentru câini, papagali, iepuri, porcușori și așa mai departe. Aici găsești produse speciale pentru animalele de companie, de la producători cunoscuți și acreditați. Mâncarea animăluțului trebuie să fie cât mai proaspătă. Deși obișnuim să alegem noi ceea ce mănâncă, cel mai bine ar fi să te adresezi veterinarului. Ar fi minunat dacă l-ai găsi pe Dr. Dolittle, însă puțin probabil să se întâmple acest lucru. Totuși, veterinarii sunt oameni mai mult decât calificați să te ajute în acest sens. Mergi cu puiul tău necuvântător la medic pentru a-i face o evaluare. Astfel îți va spune ce să îi dai să mănânce. Va ține cont de rasă, grautate, vârstă sau unele afecțiuni. De exemplu, pentru pisici și câini hrana este uscată și umedă. La Exopet vei găsi de toate felurile și e super gustoasă. Este atât de gustoasă încât pisoiul tău nu se va dezlipi de tine că să mai primească…yummy!

 

Să trecem la alt capitol: accesoriile. Ce înseamnă asta? Intră pe site-ul Exopet. Aici vei găsi următoarele: castroane, distribuitoare de apă și hrană, leșe, culcușuri, jucării, cuști, genți de transport și chiar scaune auto. Gândește-te la ce vrei tu…chiar la ce vrei tu. Pe Exopet vei găsi! Accesoriile sunt necesare și nu sunt o fiță. “Fericirea are chipul tău/ Luminat de dragoste mereu” spune cântecul regretatei artiste Mihaela Runceanu…nu-i așa că fericirea are chipul blănosului? E așa de frumos să o vezi pe Miți cuibarită în culcuș sau pe Lăbuș cum se joacă cu o găină chițăitoare. Dar să nu ne oprim la pisici și căței. Poate că ție îți plac Testoasele Ninja și ai ales să ai și tu o țestoasă…la Exopet poți să cumperi un terariu pentru ea. Sau, vrei un papagal vorbitor care să spună vrute și nevrute…atunci poți alege colivii și alte minunății din astea tot de la acest magazin. Ce să mai: Exopet are de toate, pentru orice animăluț!

 

Dar să trecem la lucruri mai serioase, așa pe final… Un animal de companie are nevoie și de un medic veterinar. Am amintit mai sus de el. Totuși, grija pentru necuvântătoare înseamnă și vizite periodice, vaccinuri, deparazitare. Dacă ai o pisică sau un câine ar fi indicat să o/îl sterilizezi. În România există legea 257/2013 care spune că acest lucru este obligatoriu, mai ales când vorbim de câini. România a fost un sat nu fără, ci cu mulți câini lăsați aiurea pe străzi. Pentru a preîntâmpina acest lucru, adică înmulțirea necontrolată (la fel ca și la pisici) toți ar trebui sterilizați. Să nu mai spunem de cazurile sfâșietoare când vedem pui abandonați și lăsați să moară. De aceea, pe lângă faptul că te îndemnăm să îi oferi animalului de companie toate cele necesare unei vieți liniștite, te rugăm să te responsabilizezi sau să încerci să îi responsabilizezi și pe alții cu privire la acest aspect.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies