Ai gustat vreodată din tortul Pădurea Neagră? Iată rețeta și modul de preparare

Ai gustat vreodată din tortul Pădurea Neagră? Iată rețeta și modul de preparare

Tortul Pădurea Neagră se prepară repede, este delicios și în plus, arată demențial! Iată ce ingrediente vă trebuie și care este cea mai simplă rețetă pentru acest desert fabulos.

Cu siguranță ați gustat sau măcar ați văzut cum arată tortul Pădurea Neagră, deci știți despre ce desert este vorba. Are multă frișcă, cireșe, vișine, dar și blat de cacao. Ce v-ați putea dori mai mult? 

Tortul Pădurea Neagră, cea mai simplă rețetă

Dacă vreți să preparați acasă un tort, dar sunteți în pană de idei, v-am scos din încurcătură! Încercați rețeta pentru tortul Pădurea Neagră. Este ușor de făcut și nu aveți cum să dați greș cu acest deliciu. 

Tortul Pădurea Neagră este originar din Germania și rețeta de bază conține blat de cacao, vișine sau cireșe, frișcă și neapărat rachiu de cireșe.

Așadar, evitați să le dați copiilor din acest desert festiv, pentru că are destul de mult alcool în el. 

Ingrediente pentru blat:

  •  6 ouă
  • 150 g zahăr 
  • 112 g făină 
  • 38 g cacao
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat 

Ingrediente pentru umplutura de cireșe și vișine:

  • 800g de cireșe sau vișine 
  • 200 ml suc de cireșe sau vișine
  • 200 g zahăr pudră 
  • două foi de gelatină
  • 120 ml rachiu de cireșe 

Ingrediente pentru crema de frișcă:

  • 800 g de frișcă naturală 
  • două plicuri zahăr vanilat 
  • 120 g zahăr pudră
  • 6 foi de gelatină 
  • 80 ml rachiu de cireșe 

Ingrediente pentru decor:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 500 g frișcă naturală bătută
  • 70 g zahăr pudră 
  • zahăr vanilat
  • cireșe confiate
  • 100 g de ciocolată amăruie 

[Sursa foto: PixaBay]

Cum faceți tortul Pădurea Neagră

Blatul de cacao al acestui tort este, de fapt, un pandișapn clasic. Așadar, se face destul de repede. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați în continuare.

La final, trebuie să obțineți o spumă tare, ca de bezea, care să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers. Adăugați gălbenușurile și mixați iar. Făina și cacaoa se adaugă la final și se amestecă bine, cu o spatulă. Într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția pentru blat și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute. 

După ce se coace, scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească, pe un grilaj de bucătărie. Apoi tăiați-l în 3 părți, cât de cât egale. 

Pentru crema de vișine și cireșe, puteți folosi fructe proaspete, din compot sau congelate. Sucul obținut din stoarcerea fructelor îl puneți într-o cratiță, împreună cu zahărul și îl lăsați să fiarbă, pe foc mic. 

 

Înmuiați gelatina în apă rece și apoi adăugați-o în sosul preparat mai devreme. Acesta trebuie să fie cald, nu fierbinte! Amestecați bine și apoi lăsați-l să se răcească

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Într-un castron, amestecați vișinele sau cireșele cu rachiul de cireșe. După aceea, pregătiți și umplutura de frișcă. Bateți foarte bine frișca naturală, apoi adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat și mixați în continuare. 

Înmuiați gelatina în apă rece, apoi puneți-o pe foc mic să se încălzească, fără să fiarbă. După ce se răcește puțin, puneți în ea rachiu de cireșe, amestecați și apoi o adăugați în frișca bătută. Băgați frișca în frigider apoi. 

Asamblați tortul în forma în care ați copt blatul. Puneți primul blat, însiropați cu siropul de cireșe sau vișine, apoi adăugați jumătate din cantitatea de cremă de cireșe sau vișine. 

Peste aceasta puneți și cremă de frișcă, apoi al doilea blat, cealaltă jumătate de cremă de cireșe sau de vișine și ai frișcă. 

Deasupra se pune ultima foaie de blat, se însiropează și apoi se îmbracă tortul cu frișca rămasă. Bateți bine și frișca pentru decor, cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, și ornați tortul cu ea, în funcție de imaginația fiecăruia.

Puneți peste frișcă și ciocolată rasă, dar și cireșe confiate. Tortul Pădurea Neagră trebuie să stea în frigider cel puțin două ore, înainte de a fi servit. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte