Tortul Pădurea Neagră se prepară repede, este delicios și în plus, arată demențial! Iată ce ingrediente vă trebuie și care este cea mai simplă rețetă pentru acest desert fabulos.
Cu siguranță ați gustat sau măcar ați văzut cum arată tortul Pădurea Neagră, deci știți despre ce desert este vorba. Are multă frișcă, cireșe, vișine, dar și blat de cacao. Ce v-ați putea dori mai mult?
Tortul Pădurea Neagră, cea mai simplă rețetă
Dacă vreți să preparați acasă un tort, dar sunteți în pană de idei, v-am scos din încurcătură! Încercați rețeta pentru tortul Pădurea Neagră. Este ușor de făcut și nu aveți cum să dați greș cu acest deliciu.
Tortul Pădurea Neagră este originar din Germania și rețeta de bază conține blat de cacao, vișine sau cireșe, frișcă și neapărat rachiu de cireșe.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 112 g făină
- 38 g cacao
- un praf de sare
- un plic de zahăr vanilat
Ingrediente pentru umplutura de cireșe și vișine:
- 800g de cireșe sau vișine
- 200 ml suc de cireșe sau vișine
- 200 g zahăr pudră
- două foi de gelatină
- 120 ml rachiu de cireșe
Ingrediente pentru crema de frișcă:
- 800 g de frișcă naturală
- două plicuri zahăr vanilat
- 120 g zahăr pudră
- 6 foi de gelatină
- 80 ml rachiu de cireșe
Ingrediente pentru decor:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 500 g frișcă naturală bătută
- 70 g zahăr pudră
- zahăr vanilat
- cireșe confiate
- 100 g de ciocolată amăruie
Cum faceți tortul Pădurea Neagră
Blatul de cacao al acestui tort este, de fapt, un pandișapn clasic. Așadar, se face destul de repede. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați în continuare.
La final, trebuie să obțineți o spumă tare, ca de bezea, care să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers. Adăugați gălbenușurile și mixați iar. Făina și cacaoa se adaugă la final și se amestecă bine, cu o spatulă. Într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția pentru blat și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce se coace, scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească, pe un grilaj de bucătărie. Apoi tăiați-l în 3 părți, cât de cât egale.
Pentru crema de vișine și cireșe, puteți folosi fructe proaspete, din compot sau congelate. Sucul obținut din stoarcerea fructelor îl puneți într-o cratiță, împreună cu zahărul și îl lăsați să fiarbă, pe foc mic.
Înmuiați gelatina în apă rece și apoi adăugați-o în sosul preparat mai devreme. Acesta trebuie să fie cald, nu fierbinte! Amestecați bine și apoi lăsați-l să se răcească
Într-un castron, amestecați vișinele sau cireșele cu rachiul de cireșe. După aceea, pregătiți și umplutura de frișcă. Bateți foarte bine frișca naturală, apoi adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat și mixați în continuare.
Înmuiați gelatina în apă rece, apoi puneți-o pe foc mic să se încălzească, fără să fiarbă. După ce se răcește puțin, puneți în ea rachiu de cireșe, amestecați și apoi o adăugați în frișca bătută. Băgați frișca în frigider apoi.
Asamblați tortul în forma în care ați copt blatul. Puneți primul blat, însiropați cu siropul de cireșe sau vișine, apoi adăugați jumătate din cantitatea de cremă de cireșe sau vișine.
Peste aceasta puneți și cremă de frișcă, apoi al doilea blat, cealaltă jumătate de cremă de cireșe sau de vișine și ai frișcă.
Deasupra se pune ultima foaie de blat, se însiropează și apoi se îmbracă tortul cu frișca rămasă. Bateți bine și frișca pentru decor, cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, și ornați tortul cu ea, în funcție de imaginația fiecăruia.
Puneți peste frișcă și ciocolată rasă, dar și cireșe confiate. Tortul Pădurea Neagră trebuie să stea în frigider cel puțin două ore, înainte de a fi servit.