Pentru o cină reușită, indiferent cine sunt invitații tăi, ai nevoie de o atmosferă plăcută, veselă și primitoare și de un meniu special, care să facă impresie bună și să fie pe gustul tuturor
O masă cu rudele, cu prietenii sau cu persoane pe care încă nu le cunoști foarte bine se poate transforma într-o amintire deosebită pentru toată lumea, dacă știi cum să prepari o mâncare gustoasă, mai sofisticată.
Îți prezentăm în acest articol trei rețete inedite, pe care le poți încerca și tu atunci când ai musafiri ceva mai pretențioși. Nu-ți fie teamă să experimentezi lucruri mai ieșite din comun, pentru că rețetele nu sunt deloc complicate și, urmând cu atenție sfaturile noastre, cu siguranță vei reuși să le prepari.
1. Somon la grătar cu legume
Aceasta este o rețetă foarte sănătoasă, ușoară și dietetică, care poate constitui felul principal al mesei. Iată cum trebuie să pregătești meniul:
Spală, curăță și taie în bucăți sau felii mai mulți cartofi, morcovi, cepe, păstârnac, broccoli, sparanghel și conopidă. Pune toate legumele într-o oală, la abur și lasă-le să se gătească timp de 20-30 de minute, pe foc mediu.
Până fierb legumele, pregătește somonul: condimentează fileurile cu sare de mare și piper și lasă-le pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. La final, poți să adaugi puțin ulei de măsline și praf de usturoi.
2. File de curcan cu dulceață
Iată o rețetă puțin mai elaborată, dar care va ieși absolut delicioasă și va merita efortul!
Dezosează pieptul de curcan, pentru a obține fileuri și condimentează carnea cu sare, piper, cimbru și boia. Pune fileurile într-un vas de sticlă, adaugă 200 ml vin alb și 2 linguri de ulei de măsline, apoi amestecă toate ingredientele și lasă-le să stea la rece cel puțin 3 ore. Ideal ar fi să le lași până a doua zi.
Pune carnea într-un vas termorezistent, special pentru slow cooking și lasă la gătit lent, cu capac, aproximativ 4 ore. După aceste 4 ore, adaugă peste carne 3 linguri de dulceață de afine, 3 linguri de dulceață de ceapă și mai lasă pe foc încă 2 ore.
3. Dovleac umplut
Iată o rețetă foarte interesantă, care ar putea deveni preferata ta și la mesele unde nu ai musafiri. Este foarte simplu de preparat, iar gustul te va încânta cu siguranță. Ai nevoie de două bucăți de dovleac plăcintar mai mic, de 250 g de bacon, 200 g mozzarella, 100 g cașcaval, un ou și 6 linguri de smântână.
Taie dovlecii pe jumătate, scobește-i pe interior și pune puțină sare.
Rumenește în tigaie cubulețele de bacon, apoi amestecă-l cu smântâna și cu mozzarella tăiată cuburi.
Adaugă peste ingrediente sare și piper și umple dovlecii, apoi presară cașcaval ras și lasă totul la copt, într-un vas ceramic, timp de 3 ore.
Nu uita nici de băuturi, pentru că sunt la fel de importante ca meniul! Poți pregăti mai multe sortimente de bere - blondă și brună - dar și băuturi non-alcoolice pentru cocktailuri, pentru musafirii care vor dori să savureze ceva mai rafinat. Pentru musafirii mai mici, pune la dispoziție sucuri naturale, limonadă sau siropuri.
Alege din lista propusă de noi meniul care ți se pare cel mai potrivit pentru evenimentul pe care îl organizezi! Sigur va fi pe placul invitaților tăi!