Ai mai multe aluniţe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?

Ai mai multe aluniţe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?
Ai mai multe aluniţe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?

Ştii ce însemană dacă ai mai multe aluniţe pe piele? În popor se spune că dacă ai un număr mare de astfel de semne pe piele, atunci eşti o persoană norocoasă. Numai că dermatologii contrazic aceste vorbe. Mai mult decât atât, persoanele cu mai multe aluniţe sunt şi cele în cazul cărora creşte consoderabil probabilitatea de a face cancer de piele. Aşa că, dacă ai multe astfel de semne, atunci trebuie să ai mare grijă! Iar vizitele la dermatolog sunt mai mult decât necesare. Iată ce trebuie să ştii în legătură cu acest subiect.

Medicul Ana Maria Dumitrescu, medic specialist chirurgie dermatologică, a explicat pentru revista Avantaje ce înseamnă dacă ai mai multe aluniţe pe corp. Este necesar să mergi la un specialist atunci când te confrunţi cu astfel de probleme. Asta pentru a nu te asigura că de-a lungul timpului nu se vor agrava şi nu se va ajunge la probleme mult mai serioase.

“Varianta medicală ne spună că dacă ai multe aluniţe trebuie să fii mai atent cu pielea ta şi să te controlezi mai des.

Numărul aluniţelor este un factor de risc. Unele persoane au ceea ce noi numim aluniţe displazice, adică atunci când te uiţi la ele şi când ne uităm noi ca medici spunem: Uuu asta arată într-un fel, uu şi asta arată în acelaşi fel. Faptul că toate arată la fel de urât e un lucru bun.

De obicei, la ce ne mai uităm este la semnul pe care noi îl numim “răţuşca cea urâtă”.

Adică, dacă mi-ar creşte un ditamai nodulul mare şi negru, violet sau roşu, acesta iese în evidenţă şi spunem: Uite, acolo e posibil să fie problema. D-asta ne uităm cu atenţie şi d-asta semnul răţuştii cea urâtă este uşor de înţeles şi de către pacienţi pentru că pur şi simplu se uită, scanează şi văd: Ah, asta nu seamănă cu celelalte. Numărul în sine este şi el un factor de risc pentru a dezvolta ceva ulterior.”
, a spus medicul pentru sursa menţionată anterior.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum se face cea mai buna zacusca ardeleneasca, reteta ca la mama acasa

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Ce cred barbatii despre celulita? Toate femeile ar trebui sa citeasca asta

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies