Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda foarte simpla de a face mirosul de usturoi sa dispara dupa ce ai consumat delicoasa leguma-condiment.

 

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta.
Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare.
Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.
Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer. Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi.
Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.
Cercetatorii au descoperit si ca un consum de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit.
Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.
In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.
Sursa: telegraph.co.uk

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta. 

Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare. 

Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.

Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer.

Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi. 

Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.

Cercetatorii au descoperit si ca un consum de suc de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit. Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.

In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.

Sursa: telegraph.co.uk

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină