Ai mancat vreodata lapte de pasare? Uite cum se prepara!

Ai mancat vreodata lapte de pasare? Uite cum se prepara!
Ai mancat vreodata lapte de pasare? Uite cum se prepara!

Chef Doru Serban a pregatit un desert delicios la "Draga mea prietena"!

 

Costul estimativ pentru 8 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru bezele:
4-5 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
150 g zahar
Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
Extract de vanilie
Pentru crema de vanilie:
6 oua
50 g zahar
Mod
de preparare
Se pune la fiert, la foc mic, laptele cu extractul de vanilie.
Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase, apoi se presara, treptat, zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.
Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute, pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastica.
Crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin albe.
Peste ele, se strecoara laptele in care au fiert bezelele, amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta), apoi se transfera in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).

Costul estimativ pentru 8 persoane este de 40 de lei.

Ingrediente

Pentru bezele:
4-5 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
150 g zahar

Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
Extract de vanilie

Pentru crema de vanilie:
6 oua 
50 g zahar

Mod de preparare

Se pune la fiert, la foc mic, laptele cu extractul de vanilie.



Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase, apoi se presara, treptat, zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.

Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute, pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastica.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Crema de vanilie

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin albe. 

Peste ele, se strecoara laptele in care au fiert bezelele, amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta), apoi se transfera in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies