Ai mare grija! Ce boala risti cand ai gura uscata?

Ai mare grija! Ce boala risti cand ai gura uscata?
Ai mare grija! Ce boala risti cand ai gura uscata?

Stresul, unele din alimentele pe care le consumam zilnic, dar si medicamentele pot provoca reducerea nivelului de saliva.

Desi pare un simptom banal, uscarea gurii reprezinta un mare risc pentru aparitia infectiilor, atrag atentia medicii.

„Cand nu este secretata o cantitate corespunzatoare de saliva, pacientii resimt un disconfort pe care insa nu-l pot descrie efectiv. Cei mai multi dintre ei nici nu stiu ce efecte negative are acest lucru. Saliva nu ne ajuta doar la digerarea alimentelor, ci ne protejeaza si impotriva infectiilor cauzate de bacterii si ciuperci.

De aceea, daca nivelul de saliva scade, creste riscul aparitiilor problemelor“, spune dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara.

Unul dintre efectele secundare ale medicamentatiilor din ziua de azi este uscarea gurii. Mai ales pastilele care se prescriu pacientilor care sufera de depresie, anxietate, alergii sau raceli, obezitate, acnee, epilepsie sau ameteli ingreuneaza procesul de secretie a salivei. În ceea ce priveste stilul de viata, activitatile stresante, tutunul, respiratia cu gura deschisa si exercitiile fizice intense care duc la deshidratare conduc la uscarea gurii.



Mai mult, gura uscata poate provoca aparitia gingivitei sau a unor infectii. De aceea, este important ca pacientul sa discute despre aceste probleme cu medicul sau. Acesta ar trebui sa schimbe dozele medicamentelor prescrise, astfel incat sa fie eliminate aceste efecte adverse. De asemenea, medicul stomatolog ar trebui sa prescrie produse de hidratare si cu care sa-si clateasca gura constant.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sursa



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Motivul pentru care Ileana Sterp nu a mai fost atât de activă pe rețelele de socializare în ultima perioadă. Ce s-a întâmplat cu fiica mamei Geta? „Am trecut printr-o perioadă mai neplăcută.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies