Flavanolii (element prezent in proportie mare in cacao) amelioreaza functiile cerebrale la varstnici - arata un studiu realizat recent de o echipa de cercetatori italieni de la Universitatea L'Aquila, citat miercuri de passionsante.be.
Cercetatorii au efectuat teste pe un grup de participanti intre 61 si 85 de ani, fara deficiente cognitive problematice (cu numai cateva slabiciuni legate de varsta). Au fost alcatuite trei grupuri, in functie de consumul zilnic de flavanoli (sub forma de bauturi pe baza de ciocolata). in primul grup, oamenii consumau o doza mare (1 gram pe zi), in al doilea, o doza medie (500 de miligrame), iar in al treilea, o doza mica (50 de miligrame).
Flavanolii sunt antioxidanti prezenti in proportie mare in cacao, dar si in ceai, vin rosu si o serie de legume si fructe (struguri, cirese, caise, zmeura, cartofi cu coaja, prune, capsuni, pere).
Afla mai multe aici!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro