Pentru patru portii ai nevoie de 30 de minute de preparare si 120 de copt.
Ingrediente:
- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic.
Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute. Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare.
Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.
Sursa
Ingrediente:
- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
- un varf cutit de sare.
Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute.
Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare.
Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro