Ai pofta de ceva bun? Prepara-ti o pavlova cu afine!

Ai pofta de ceva bun? Prepara-ti o pavlova cu afine!

Pentru patru portii ai nevoie de 30 de minute de preparare si 120 de copt.

 

Ingrediente:
- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
- un varf cutit de sare.
Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic.
Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute. Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare. Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.
Sursa

Ingrediente:

- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
- un varf cutit de sare.



Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute. Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare. Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor