Ai pofta de ceva bun? Prepara-ti o pavlova cu afine!

Ai pofta de ceva bun? Prepara-ti o pavlova cu afine!

Pentru patru portii ai nevoie de 30 de minute de preparare si 120 de copt.

 

Ingrediente:
- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
- un varf cutit de sare.
Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic.
Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute. Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare. Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.
Sursa

Ingrediente:

- 3 albusuri;
- 200g zahar;
- 90g migdale;
- 1 lingurita otet de mere;
- 1 lingurita amidon;
- 300g afine;
- 1 portocala;
- 300g frisca proaspat batuta din smantana;
- un varf cutit de sare.



Spalati bine afinele si puneti-le pe un servet ca sa se scurga bine de apa, apoi puneti-le intr-un bol, presarati peste ele 1 lingura de zahar si coaja rasa de porcotala. Stoarceti peste ele sucul de la portocala, amestecati-le si tineti-le la ree. Bateti albusurile spuma, adaugand si sare. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti inca 5 minute. Turnati compozitia de bezea obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20-25cm. Coaceti blatul de bezea in cuptorul incalzit in prealabil, la foc foarte mic, eventual puteti tine si usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, il puteti acoperi cu o foaie de hartie alba. Lasati blatul sa se raceasca, desprindeti-l de pe foaia de copt si puneti-l pe un platou mai mare. Turnati peste el un strat de frica gros si peste frisca puneti afinele. Ornati cu migdale taiate felii mici sau zdrobite in bucati mai mari.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină