Gustul deosebit al crevetilor combinat cu aroma maionezei facuta cu unt si mirodenii va face din acest fel de mancare preferatul tau.
Ingrediente:
Pentru maioneza
30 g de unt nesarat
Un galbenus de ou
10 ml de zeama de lamaie
5 ml de otet din vin alb
50 ml de ulei vegetal
Putin arpagic maruntit (poti folosi si frunzele de la ceapa verde)
Putin marar maruntit
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Putin patrunjel maruntit
5 g de coaja de lamaie razuita
Sare si piper
Pentru chiflele cu creveti
230- 250 g de creveti decorticati
6-8 chifle lunguiete de hot-dog
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie, amesteca oacazional pana cand acesta devine maroniu.
Toarna untul topit intr-un bol mediu si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Pune o oala cu apa, la fiert.
Intr-un bol amesteca galbenusul de ou, sucul de lamaie si otetul pana cand obtii o pasta de culoare galbuie. Adauga treptat in timp ce amesteci cate putin ulei. Primele trei minute sunt esentiale pentru reusita maionezei.
Dupa ce ai incorporat tot uleiul, adauga maioneza in bolul cu untul racit, amestecand la fel de riguros.
Adauga apoi ierburile, coaja de la lamaie si sare si piper dupa gust.
Adauga apoi si crevetii in maioneza si amesteca usor.
Pentru a ansambla preparatul, taie chiflele (lasand o parte prinsa) si prajeste-le putin. Adauga in interior crevetii cu maioneza si decoreaza cu marar.
Sursa www.loveandoliveoil.com