Alimentatia pe timpul verii trebuie sa fie usoara, bogata in ingrediente care sa iti furnizeze hidratarea, energia si vitaminele necesare.
Pentru ca legumele castiga detasat la acest capitol, o salata este optiunea la indemana cand vine vorba de o masa satioasa si, totodata, usor de preparat. Si pentru ca are o valoare calorica de numai 2 calorii, este usor de inteles de ce este considerata si un aliat de nadejde al dietelor.
Intrucat este considerata una dintre cele mai sanatoase salate verzi, rucola este ingredientul cheie pentru oricare dintre mesele zilei.
Este foarte important ca rucola sa fie spalata bine inainte de a fi consumata intrucat tinde sa retina multe impuritati si resturi de sol. Iar pentru ca durata optima de pastrare in frigider este de 2-3 zile, este preferabil sa fie cumparata proaspata si cosumata imediat.
Ingrediente:
½ kg rucola
2 rosii
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
100 gr.
1 ardei rosu gras
1 ceapa
ulei de masline
sare
lamaie
Mod de preparare
Se spala ingredientele, se taie rosiile si se adauga intr-un bol pentru salata. Se toaca apoi ardeiul rosu impreuna cu ceapa si se adauga peste rosii.
La final se adauga rucola impreuna cu urda. Se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si sare dupa gust.
Pont: Pentru o salata cu un gust deosebit, poti folosi urda dulce Ricoletka de la Koliba.