Aceasta reteta de paste este saraca in calorii insa are o aroma senzationala!
Timp de pragatire: 15 minute
Timp de gatire: 20 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 322
Ingrediente
90g de prosciutto
1 lingura de ulei de rapita
2 cepe rosii, taiate bucati subtiri
6 catei de usturoi, maruntiti
175g de spaghetti integrale
400g de ciuperci, taiate
1 lingura de frunze de tarhon sau
25g de nuci maruntite
2 maini de patrunjel taiat
Mod de preparare
1. Incalzeste o tigaie mare non aderenta si prajeste prociutto pana cand devine crocant. Lasa deoparte. Adauga uleiul in tigaie, apoi pune ceapa si usturoiul. Gateste pana cand incep sa se inmoaie si sa devina aurii.
2. Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalalaj. Intre timp, pune ciupercile in tigaie cu ceapa si usturoiul, amestecand frecvent, pana cand incep sa se redua si sa se coloreze.
3. Scurge spaghetele, pastrand putina apa. Adauga-le in tigaie, alaturi de ciuperci si patrunjerl, iar daca amestecul pare uscal, mai pune din apa in care au fiert pastele. Rupe feliile picante de prosciutto si amesteca-le in paste.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro