Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!
Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Chef Doru Serban a preparat o reteta simpla de saratele de casa la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei.
Ingrediente
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat
Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare
grunjoasa, piper, boia, chimen
Mod de preparare
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori.
Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.
Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper.
Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei. 

Ingrediente

450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare 
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat

Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare grunjoasa, piper, boia, chimen

Mod de preparare

Untura

se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.

Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.

Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori. 


Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.

Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper. 

Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies