Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!
Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Chef Doru Serban a preparat o reteta simpla de saratele de casa la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei.
Ingrediente
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat
Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare
grunjoasa, piper, boia, chimen
Mod de preparare
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori.
Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.
Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper.
Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei. 

Ingrediente

450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare 
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat

Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare grunjoasa, piper, boia, chimen

Mod de preparare

Untura

se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.

Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.

Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori. 


Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.

Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper. 

Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Robi și Teodora, discuție în camera roșie: „Pentru mine e înjoseală ce fac. Mi se pare că ești extrem de categorică și nu avem de ce să stăm să vorbim aiurea.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

VIDEO Radu Ștefan Bănică, dezvăluiri despre legătura pe care o are cu sora sa, Violeta Bănică: „Ne și certăm, ne și iubim.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies