Clatitele americane sunt diferite de cele pe care le stim si le pregatim noi.
Aluatul este mai pufos, iar rezultatul final este putin mai gros. Cu putin exercitiu si tinand cont de anumite sfaturi, si tu poti pregati clatitele perfecte, asa cum vezi in filme sau in reviste.
1. Foloseste o faina cu mai putin gluten, cum este cea pentru patiserie (480)
2. Nu mixa prea mult ingredientele. Amestecarea elibereaza glutenul din faina.
3. In loc de lapte dulce foloste lapte batut pentru a obtine clatite mai pufoase. Asta pentru ca laptele bautut are mai multi acizi care vor actiona mai bine asupra agentilor de crestere (praful de copt) si vor da o textura aerata clatitelor.
4. Aluatul de clatite americane trebuie sa fie mai gros decat cel pentru clatitele obuisnuite.
5. Masoara aluatul pe care il torni in tigaie cu un polonic pentru a obtine clatite egale.
6. Intoarce-le o singura data! Cu cat le perpelesti mai mult cu atat textura lor va fi mai tare
Sursa: Foodstory.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro