Ai probleme cu cresterea parului? Iata cateva trucuri care te vor ajuta

Ai probleme cu cresterea parului? Iata cateva trucuri care te vor ajuta
Ai probleme cu cresterea parului? Iata cateva trucuri care te vor ajuta

Ce femeie nu-si doreste par lung si stralucitor ca sa-si poata face orice coafura pe care o vrea la un moment dat? Din pacate, nu exista o comanda pentru cresterea rapida a parului, bine cu exceptia, meselor de par. Exista insa remedii care ajuta parul sa creasca mai repede decta in mod normal.

Parul creste aproximativ o jumatate de centimetru pe luna, dar starea generala de sanatate, bunastare si factorii genetici influenteaza viteza de crestere a parului. Exista anumite plante care ajuta parul sa creasca, iar o dieta echilibrata ajuta ca acesta sa fie sanatos si viguros.

Iata cativa factori care influenteaza cresterea parului:

1. Dieta sanatoasa: O dieta care este bogata in protein, vitamine si minerale vitale sunt necesare pentru a avea un par sanatos lung.

Produsele alimentare care sunt bogate in vitaminele A, B, C, si E, fier, zinc, cupru, magneziu, seleniu sunt importante. Vitamina B complex este foarte importanta pentru crestere parului tau. Alimentele care contin aceste elemente sunt: laptele, branza, iaurtul, carnea de pui, ouale, cerealele integrale, somonul, spanacul, broccoli, ardeiui gras, varza, patrunjel, grepfruit, avocado, painea neagra, ovaz.

2. Ulei de ricin: Acesta este bogat in vitamina E si acizi grasi necesari care ajuta la cresterea parului.

Fa-ti o masca din ulei de ricin cu cantitati egale de nuca de cocos, masline, ulei de migdale, maseaza-ti bine scalpul apoi lasa-l sa actioneze timp de 30-45 de minute. Dupa aceea spala-te in mod normal cu samponul tau obisnuit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

3. Masaj: Masajul scalpului ajuta la cresterea fluxului de sange de la nivelul scalpului, care stimuleaza foliculii de par.

4. Stai cu capul in jos: Tot ce trebuie sa faci este sa-ti intorci capul, astfel incat parul tau sa stea cu susul in jos. Fa acest exercitiu zilnic, timp de 2-4 minute. Aceasta miscare este considerate ca ajuta la cresterea circulatiei sangelui la nivelul scalpului si de a ajuta la cresterea parului.

5. Clateste-te cu infuzie de plante. Fa o infuzie de rozmarin,  urzica, brusture, coada-calului si salvie.

Foloseste acest ceai la final, atunci cand iti clatesti parul

6. Vitamine si suplimente. Suplimentele alimentare pe baza de ulei de peste, acid folic, biotina, ulei de in, ulei de ciubotica-cucului, ginseng, ginkgo biloba, ajuta cu adevarat la cresterea parului.

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies