Durerea pe care o provoaca o ruptura amoroasa este cat se poate de reala.
Corpul intra in stare de alerta, muschii se tensioneaza, inima incepe sa bata mai tare, sangele circula parca mai repede, respiram sacadat si pupilele ni se dilata.
O amenintare pluteste in aer. Aceste simptome ne fac in mod firesc sa luaam pozitia de aparare, pana in momentul fatal al despartirii.Exista studii care au dovedit ca si in cazul unei rupturi amoroase mai vechi vederea unor fotografii si rememorarea momentului respingerii determina, pe acelasi principiu, aparitia unei dureri corporale.
Un alt studiu condus de Nathan deWall, psiholog la Universitatea din Kentucky, SUA, a ajuns la concluzia ca prin administrare de acetaminofen (paracetamol) poate fi redus raspunsul fizic si neuronal asociat cu respingerea sociala, fie din partea partenerului, fie din partea familiei sau a cercului de prieteni. Cercetarea a confirmat ca persoanele care au luat aceasta substanta au beneficiat de o reducere a activitatii cerebrale a centrilor durerii, insa sunt necesare mai multe studii in acest sens.
Vestea buna e ca fie cu paracetamol, fie fara, tristetea nu va dura la nesfarsit. Gary Lewandoski, profesor de psihologie la Universitatea Monmouth din New Jersey, SUA, afirma ca, de multe ori, o despartire este un moment pentru a incepe ceva nou.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro