Ai racit sau ai gripa? Prepara-ti acasa cel mai eficient medicament pe baza de lamaie. Uite cum te ajuta!

Ai racit sau ai gripa? Prepara-ti acasa cel mai eficient medicament pe baza de lamaie. Uite cum te ajuta!
Ai racit sau ai gripa? Prepara-ti acasa cel mai eficient medicament pe baza de lamaie. Uite cum te ajuta!

In ultimii ani, incidenta afectiunilor aparatului respirator a crescut considerabil, iar raceala si gripa, sinuzita si rinitele alergice sunt cele mai frecvente.

Din cauza imunitatii scazute si a regimului alimentar sarac in substante nutritive, vindecarea unei simple raceli se produce astazi mult mai greu.
Pentru a evita prelungirea unei simple raceli si complicatiile viitoare, la primele simptome ale bolii, incearca sa prepari un medicament natural, asemanator sau chiar mai eficient decat anumite tablete.

Ingrediente

1,5 litru de apa
1 lingura de sare de mare
1 lamaie
1 g de acid ascorbic
1 catel de usturoi
2 lingurite de pulbere de ghimbir
1 lingura de miere (optional)

Mod

de preparare

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pune apa la fiert, si las-o apoi sa se racoreasca, pana atinge temperature camerei. Adauga sarea, acidul ascorbic si sucul proaspat stors de lamaie. Amesteca bine toate ingredientele si indulceste la final bautura cu miere de albine, dupa gust. Bea Solutia rezultata imediat, sau in maxim 1-2 ore de la preparare.

Prepara o alta doza daca este nevoie. Poti adauga si 1 lingurita de otet, pentru efecte mult mai rapide.

Efecte

Tabletele efervescente sintetice care se vand impotriva gripei si racelii contin, pe langa paracetamolul si acidul ascorbic sau pudra de Vitamina C, si foarte multi indulcitori artificiali si substante toxice.

In 2013 a fost retras de pe piata un lot intreg de medicamente cu aroma de zmeura, deoarece s-a descoperit ca acestea au o incarcatura microbiana periculoasa pentru sanatatea copiilor si adultilor.

Mai précis, zaharul sau sucroza folosita la preparea produsului a fost cauza aparitiei microbilor.

Din acest motiv, avantajul prepararii unui medicament similar acasa oferta libertatea de a controla ingredientele folosite.

Medicamentele sintetice au efecte antihistaminice si analgezice si sunt destinate tratarii simptomelor racelilor, gripei si rinitelor alergice: stranut, febra, dureri de cap, cefalee, dureri musculare, inflamatia sinusurilor sau secretiei nazala apoasa si lacrimala excesiva.
Sursa: www.lataifas.ro








Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies