Consumul zilnic de coacaze ar putea ajuta la imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale in cazul femeilor de varsta mijlocie, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, informeaza Reuters.
Femeile care au mancat coacaze congelate timp de doua luni au prezenat un nivel mai scazut al tensiunii arteriale si niveluri mai ridicate in ceea ce priveste o substanta care relaxeaza vasele de sange.
„Acest lucru ne arata ca aceste fructe pot imbunatati starea de sanatate a vaselor sangvine, pe langa reducerea tensiunii arteriale”, a declarat Sarah Johnson, cercetatoare in domeniul nutritiei si al exercitiilor fizice la Florida State University, care a condus studiul.
Johnson si colegii nu sugereaza inlocuirea medicamentelor pentru hipertensiune cu coacaze, dar spun ca aceste fructe de padure ar putea regla o tendinta de crestere a tensiunii si a de rigidizare a vaselor de sange dupa menopauza, care creste riscul de boli cardiace la femei.
Cercetari anterioare au sugerat ca aceste fructe de padure ar putea scadea tensiunea arteriala, au scris autorii studiului in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Unele cercetari au indicat, de asemenea, ca flavonoidele si alti compusi din coacaze ar putea ajuta la cresterea nivelului de oxid nitric, o substanta chimica ce influenteaza celulele care captusesc peretii vaselor de sange.
Citeste mai multe pe ecomagazin.ro.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro