Lemon curd este de fapt o crema de lamaie pe baza de oua, care se face foarte simplu.
Amesteca la bain-marie 3 oua, 150g de zahar, 50g de unt, zeama si coaja de la 2 lamai (ar trebui sa obtii aproximativ 150ml zeama si 1 lingura de coaja rasa).
Se tine vasul pe foc 15 minute sau pana cand incepe sa se ingroase crema. Asta inseamna ca ouale nu mai sunt crude si crema este gata. Dupa ce se raceste poate fi folosita in prajituri.
Din aceste cantitati se obtin aproximativ 400g de crema.
Ponturi:
• Pentru bain-marie ai nevoie de o oala cu apa clocotita si de un castron care sa o acopere complet (ca un capac), dar care sa nu atinga cu fundul suprafata apei. Crema se va inchega corect doar de la temperatura aburului.
• Se foloseste un tel in forma de para pentru a amesteca des.
• Pentru o culoare galbena intensa, inlocuieste 1 ou cu 2 galbenusuri (sau, daca ai de unde, oua de la tara).
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: goodfood.ro