Trigliceridele sunt un tip de grasimi „rele” care se gasesc in sange. Cand nivelul lor este ridicat, exista un risc mai mare de declansare a afectiunilor cardiovasculare.
Pentru a reduce valorile, iata ce alimente ar trebui sa consumi in mod constant:
Somon- Acest tip de peste contine proteine si acizi grasi Omega-3 care au rolul de a reduce nivelul trigliceridelor din sange. Este de preferat sa consumi somon de 2 ori pe saptamana.
Struguri- Daca iei medicamente pentru normalizarea nivelului trigliceridelor din sange, ai putea sa le inlocuiesti cu un consum constant de struguri.
Ulei de masline- Acest tip de ulei este bogat in grasimi mononesaturate, care contribuie la reducerea trigliceridelor. Asadar, foloseste-l la prepararea mancarurilor, in special a salatelor.
Spanac- Spanacul este o sursa importanta de acid alfa-lipoic care are un rol semnificativ in scaderea grasimilor rele din sange.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro