Nu e parinte care sa nu se confrunte cu aceasta problema in educatia copiilor lor. Un copil plangacios!
Recunoasteti descrierea: voce nazala, scancete prelungite, gesturi dramatice, plans fals. Mamii/tatiiii, te rooog, vreaaauu la deseenneeeee! Nu vreeeeau la culcaaaareeeee! Vreaaaau masinutaaaaa! Si exemplele pot continua.
Totul pentru a impresiona cat mai mult posibil.
Copil plangacios: De ce se intampla?
Acest comportament apare, de regula, in jurul varstei de 3 ani si se manifesta dupa o criza de tantrum, cand copilul vede ca nu a avut “succes”.
Ca si in cazul crizelor de tantrum, acest comportament “plangacios” si tanguitor are la baza o frustrare. Chiar daca reuseste sa se controleze si sa nu se arunce pe jos, copilul inca nu reuseste sa formuleze o cerere logica.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Si pentru ca nu stiu sa jongleze cu cuvintele, copilul recurge la ceea ce stia el ca are succes inca de cand era bebelus: plansul. Stim cu totii ca atunci cand le este foame, sete, cand sunt obositi sau agitati, bebelusii plang.
Acesta este semnalul lor de alarma, modul lor de a le comunica parintilor ca nu sunt in regula. Iar aceasta tactica este adoptata si cand sunt mai mari, pentru a capta atentia totala a parintilor.
Copil plangacios: Ce e de facut?
citeste continuarea pe copilul.ro