Ajuta-ti copilul sa lupte impotriva asteniei de primavara!

Ajuta-ti copilul sa lupte impotriva asteniei de primavara!
Ajuta-ti copilul sa lupte impotriva asteniei de primavara!

Primavara micutul tau este mai fericit pentru ca, dupa o iarna friguroasa, el poate iesi afara sa alerge si sa se joace in voie.

Iar asta iti aduce si tie un zambet pe buze. Insa, pentru a se putea juca afara, prichindelul tau are nevoie de energie si de o alimentatie echilibrata. Ce poti face pentru a te asigura ca micutul tau se bucura din plin de acest sezon?

Astazi iti prezentam ce alimente de sezon poate consuma prichindelul tau pentru a-l ajuta sa lupte impotriva asteniei de primavara, precum si rolul esential al FIERULUI pentru energie, din perspectiva unui medic pediatru, dar si a unui specialist in nutritie.

Care este cel mai mare dusman al micutului tau pe timpul primaverii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

“Vremea frumoasa de afara aduce cu sine o amenintare serioasa pentru copii: astenia de primavara. Aceasta stare exprima dezechilibrul hormonal care apare odata cu cresterea numarului de ore de lumina, a schimbarilor de temperatura si de presiune atmosferica, destabilizand ritmul biologic al organismului.

Astenia de primavara se manifesta prin oboseala, inapetenta, iritabilitate, plans inexplicabil, scaderea capacitatii copilului de a se concentra si de a fi atent, tristete, dureri de cap, scaderea fortei musculare.

Modificarile aparute in starea fizica si comportamentala a copilului trebuie atent supraveghiate de catre parinti. In cazul in care simptomatologia se intensifica si dureaza cateva saptamani, poate sa apara depresia, o boala cu grave implicatii in starea de sanatate si de dezvoltare neuropsihica a copilului.

Pentru a combate astenia de primavara este important ca micutul sa beneficieze de un regim de somn adaptat varstei, sa efectueze exercitii fizice usoare si, nu in ultimul rand, sa primeasca o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si saruri minerale, din care nu trebuie sa lipseasca fierul.

Acest nutrient joaca un rol esential in activitatea si in functionarea in parametri normali ai organismului, pentru ca el asigura transportul oxigenului catre toate organele si ajuta la producerea de energie.

Astfel, copilul poate desfasura o activitate intensa fizica si psihica pe intreaga durata a zilei”, declara Prof. Dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Ce pensie a primit Irinel Columbeanu, după recalculare: „Legea e bună!”

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies