Al doilea trimestru de sarcina: 5 lucruri mai putin obisnuite la care sa te astepti

Al doilea trimestru de sarcina: 5 lucruri mai putin obisnuite la care sa te astepti
Al doilea trimestru de sarcina: 5 lucruri mai putin obisnuite la care sa te astepti

Burtica ta e in crestere si inca te acomodezi cu schimbarile prin care trece corpul tau si cu ideea ca in doar cateva luni vei fi mamica.

Al doilea trimestru de sarcina este si cel mai frumos: ai scapat de greturile matinale, de oboseala, burtica a inceput sa se vada, dar nu iti creeaza dureri de spate sau picioare umflate, iar toata lumea iti spune ca ai capatat acea stralucire specifica femeilor insarcinate.

In timpul celui de-al doilea trimestru, bebelusul se dezvolta rapid. Intre saptamanile 18 si 22, medicul iti va face o ecografie cu ultrasunete pentru a vedea daca fatul se dezvolta cum trebuie si acesta este si momentul in care poti afla sexul bebelusului.

Schimbari au loc si in corpul tau. Acesta este momentul perfect in care sa te pregatesti cu tot ce vei avea nevoie dupa ce iti vei aduce pe lume copilul, pentru ca in ultimul trimestru e posibil sa fii mai obosita sau mai preocupata de stabilirea altor detalii.

Acum poti incepe sa-i cumperi primele lui hainute. Orice mama isi doreste ca pielea celui mic sa fie protejata de hainute din materiale naturale, de calitate, dar care sa nu coste la fel ca hainele pentru adulti.

Pe liloo.ro gasesti   hainute pentru nou-nascuti produse in Romania, dintr-un bumbac fin care sunt, totodata, si foarte accesibile. Continua aventura cu biberoane, carucior, pat,paturici si amenajarea camerei copilului.

Chiar daca este cea mai frumoasa perioada, asta nu inseamna ca nu pot aparea si probleme care sa iti cauzeze disconfort, insa le poti tine sub control foarte simplu:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

1.

Dureri de spate. Pe masura ce burtica se mareste, aceasta pune presiune pe spate. Asta inseamna ca iti poti simti partea lombara inflamata sau dureroasa. Un bun remediu este sa stai pe un scaun care ofera o buna sustinere atunci cand esti la birou, sa dormi cu o perna intre picioare si sa eviti sa ridici plase grele sau pachete voluminoase, recomanda Webmd.com. Poarta incaltari joase, cu o buna sustinere la nivelul arcului piciorului si, daca disconfortul continua, programeaza-te la o sedinta de masaj.

2. Gingii sensibile. Peste 50% dintre femeile insarcinate dezvolta, la un moment dat in sarcina, o problema cu gingiile, care pot deveni umflate si sensibile. De vina sunt schimbarile hormonale care accelereaza fluxul sangvin la nivelul gurii, ceea ce face ca gingiile tale sa sangereze mai des si sa fie sensibile mai ales in timpul periajului dentar. Problema va disparea odata ce vei naste, insa pana atunci foloseste o periuta de dinti cu peri moi si o pasta de dinti care sa-ti protejeze gingiile.

3. Cresterea accelerata a parului. Cand se spune ca femeile insarcinate au o stralucire aparte nu este doar un compliment menit sa le flateze pe viitoarele mamici. Hormonii din timpul sarcinii accelereaza cresterea unghiilor, pielea se reface si se vindeca mai repede, iar parul creste mai rapid ca niciodata, insa din pacate nu doar cel de pe cap. Evita pe perioada sarcinii epilarea cu laser sau cremele depilatoare si apeleaza la fasiile cu ceara rece sau la lama de ras.

4. Dureri de cap. Una dintre cele mai intalnite probleme in sarcina este reprezentata de neplacutele dureri de cap. Incearca sa te odihnesti suficient si sa practici tehnici de relaxare sau meditare care pot ameliora durerile. Daca acestea devin insuportabile, cere ajutorul medicului, care iti poate spune daca este in regula sa iei o pastila de aspirina sau ibuprofen.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

5.

Arsurile in piept. Organismul produce mult progesteron in al doilea trimestru de sarcina. Acest hormon relaxeaza anumiti muschi, printre care si cel din partea inferioara a esofagului, care tine aciditatea in stomac. Pentru a scapa de arsuri, incearca sa mananci portii mai mici, dar mai dese in timpul zilei si evita mancarurile cu grasimi, cele condimentate sau citricile.

Tot in cel de-al doilea trimestru are loc si unul dintre cele mai emotionante evenimente: momentul in care iti simti bebelusul miscandu-se in burtica pentru prima data. Unele femei spun ca au simtit primele miscari inca din luna a patra, in timp ce altele au parte de fericitul moment abia in luna a sasea. Bucura-te, asadar, de cea mai frumoasa perioada a sarcinii si nu lasa nimic sa iti strice buna dispozitie.

Sursa foto: Shutterstock



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies