Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”
Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

Ce transmite un cunoscut oficial despre despre al doilea val de coronavirus în Europa. Când ar putea începe noul val de infecție.

La începutul lunii mai, dr. Andrea Ammon, directorul ECDC (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), a anunțat că, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecțiilor. Doar Polonia nu trecuse tehnic de vârf.

Din acest motiv, mai multe guverne europene au început să ridice restricțiile, unele anunțând redeschiderea în curând a barurilor și restaurantelor.

De asemenea, directorul ECDC crede că bătălia cu coronavirusul va fi de lungă durată.

„Nu știu dacă este pentru totdeauna, dar nu cred că va dispărea foarte repede. Se pare că este foarte bine adaptat oamenilor”.

Citeste si: Anunțul uimitor făcut de Alexandru Rafila: „Aerul condiționat...” Totul este dat peste cap!

Un al doilea val de infecţie cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată, potrivit directorului agenţiei UE însărcinată să consilieze guvernele cu privire la controlul bolii, potrivit The Guardian.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”
Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

„Întrebarea este când şi cât de mare va fi acest val. Aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Citeste si: Ludovic Orban, ultimele declarații despre mărirea pensiilor: „Acest lucru este fundamental”


Ammon, fost consilier al guvernului german, vorbeşte despre aceste probleme în primul ei interviu cu un ziar din Marea Britanie de la începutul crizei.

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei – ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil – virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie … Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti.

Nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon, scrie Mediafax.

Ce spune dr. Ammon despre vacanțe

În plus, dr. Ammon îi avertizează și pe cei care doresc să plece în vacanță în această vară.

Citeste si: Coronavirus. Cât de repede ne putem infecta de pe obiecte

„Ceea ce spun este că ar trebui să fim pregătiți, chiar dacă merg undeva, nu va fi la fel ca anul trecut.

În această etapă nu putem spune despre călătorii că sunt sigure. Spălați-vă pe mâini și totul va fi în regulă. Trebuie să păstrați distanța. Aceste măsuri trebuie să fie în vigoare”.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Vacanța de vis a solistei Lora, transformată într-un coșmar! Lora și Ionuț Ghenu sunt speriați de un alt virus!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies