Alaptatul neutralizeaza efectele nocive prenatala ale poluarii din mediu!

Alaptatul neutralizeaza efectele nocive prenatala ale poluarii din mediu!
Alaptatul neutralizeaza efectele nocive prenatala ale poluarii din mediu!

Beneficiile alaptatului sunt binecunoscute in lung si lat.

Pe langa faptul ca furnizeaza toti nutrientii de care bebelusul tau are nevoie in primele sale luni de viata, alaptatul este si o metoda prin care acestia sunt protejati de boli. Este forma cea mai completa de hrana pentru nou-nascuti, dar este apreciat si pentru faptul ca reduce riscul de astm si alergii. Mamele care alapteaza se pot bucura acum de inca un beneficiu pe care il ofera alaptatul, pentru ca un nou studiu efectuat la Universitatea din Tara Bascilor arata ca alaptatul poate proteja bebelusii de efectele nocive ale poluarii din mediu la care au fost expusi inainte de nastere.

Condus de Aitana Lertxundi, studiul are ca obiectiv analiza impactului pe care poluarea din mediu in timpul sarcinii il poate avea asupra sanatatii. In paralel, Lertxundi analizeaza si rolul dietei in dezvoltarea fizica si neuro-comportamentala din primul an de viata al copilului. Studiul se concentreaza strict pe efectele pulberii in suspensie (PM2.5) asupra dezvoltarii capacitatii motorii, cat si a dioxidului de nitrogen (NO2) asupra dezvoltarii mentale in primele luni de viata, respectiv de la nastere si pana la 15 luni.

Particulele in suspensie PM2.5 masoara sub 2.5 micra. Cu alte cuvinte, sunt de patru ori mai subtiri decat un fir de par. Cand sunt in aer, se pot indeparta cu usurinta de sursa emitenta si pot fi usor inspirate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Studiul foloseste mostre de la 638 femei insarcinate si copiii acestora pana la varsta de 15 luni.

Analiza informatiilor obtinute arata ca nici PM2.5 sau NO2 nu au vreun efect negativ asupra copiilor alaptati cel putin patru luni imediat dupa nastere. Studiul a inceput sa monitorizeze femeile in 2006 cand erau insarcinate si a continuat pana in prezent, cand copiii au varsta de opt ani. Efectele negative ale PM2.5 si NO2 asupra dezvoltarii motorii si a celei neurologice dispar insa la copiii alaptati in primele lor patru luni de viata chiar daca au fost expusi la agenti poluanti pe perioada dezvoltarii in uter.

Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies