Albirea la cabinetul stomatologic versus acasa! Cum sa iti pastrezi culoarea intacta a dintilor

Albirea la cabinetul stomatologic versus acasa! Cum sa iti pastrezi culoarea intacta a dintilor

În ultima perioadă, un număr cât mai mare de persoane dezvoltă un interes sporit faţă de albirea dentară. Cauzele solicitarii acestui procedeu sunt legate de componenţa estetică, respectiv coloraţiile produse de diverşi factori (consumul de cafea, fumatul, consumul de vin roşu, ceai negru, etc.) asupra smalţului dinţilor.

“Spre deosebire de albirea efectuată la domiciliu cu ajutorul gutierelor, albirea efectuată la cabinetul stomatologic este mai eficientă datorită substanţelor cu o concentraţie mai mare de peroxid de hidrogen disponibile la clinică. Tratamentul de albire a dinţilor se obţine prin efectuarea a una până la trei şedinte de 20 de minute, în funcţie de nuanţa dorită. O şedinţă de albire a dinţilor presupune ca prim pas izolarea gingiilor de către medicul dentist cu o barieră protectoare sub formă de gel, apoi aplicarea gelului de albire pe suprafaţa externă a dinţilor, acesta fiind activat cu ajutorul lămpii cu leduri de mare intensitate. În final se aplica o pastă desensibilizantă pe baza de fluor pentru protecţia smalţului dentar”, a declarat pentru kfetele.ro, medicul stomatolog Georgios Nakis.  

Albirea este eficientă doar în cazul dinţilor naturali şi, după efectuarea tratamentului de albire în cabinet, efectul acesteia trebuie menţinut cu ajutorul pastelor de dinţi potrivite.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



“Dacă optaţi însă pentru albirea la domiciliu este bine
să fie efectuată în urma unui consult de către medicul stomatolog, pentru a stabili împreuna cu pacientul tipul gelului de albire necesar obţinerii nuanţei dorite, cât şi fabricarea gutierelor personalizate pentru aplicarea gelului. Pentru diminuarea efectului de hipersensibilitate dentară care poate apărea dupa albire este necesară aplicarea gelurilor cu concentraţii crescute de fluor de către medicul dentist”,
a adăugat  medicul Georgios Nakis.

Pentru ca efectul acestui tratament să se menţină cât mai mult timp, pacienţii trebuie să evite băuturile care colorează smalţul dintilor, fumatul şi să acorde importanţă igienizarii prin efectarea de detartraje si periaje profesionale de către dentist la 3- 6 luni, cât şi la domiciliu prin periaj corect, folosirea aţei dentare şi a unei ape de gură corespunzătoare.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon