Alege cele mai bune solutii de ambalare din plastic pentru afacerea ta !

Alege cele mai bune solutii de ambalare din plastic pentru afacerea ta !
Alege cele mai bune solutii de ambalare din plastic pentru afacerea ta !

Dacă în secolele trecute, nici producția și nici cererea de produse de consum și nu numai, nu era atât de mare, o dată cu dezvoltările industriale și tehnologice, oamenii au dori din ce în ce mai multe lucruri și într-un timp cât mai scurt.

Astfel, numeroase afaceri s-au dezvoltat și și-au crescut semnificativ producția, reușind să țină pasul cu cererile consumatorilor. Au apărut însă și diverse probleme, legate de ambalarea, depozitare sau transportul produselor realizate până la destinație. Așadar, a fost nevoie în cele din urmă de soluții eficiente, care să ajute la buna gestionate a proceselor cheie din cadrul unei companii.

Dacă în prezent în cadrul marilor fabrici dar și a multor firme și companii mai mici avem la îndemână echipamente și utilaje cu care manevrarea produselor se poate face mult mai ușor, în singuranta și mai rapid, acest lucru nu era valabil și în perioada de început a dezvoltării pieței. Astfel, cele mai la îndemână soluții erau aduse de cutiile și containerele de depozitare, ce aveau dimensiuni potrivite pentru a putea fi manevrate de personal uman. Iar acest aspect a rămas în mare parte la fel o dată cu trecerea anilor, până în prezent, singurul lucru schimbat fiind în designul acestor cutii și în materialele din care sunt realizate.

În prezent, s-a dovedit că cele mai eficiente materiale sunt cele plastice, datorită ușurinței de modelare în orice forma, ieftine, rezistente, ușor de întreținut și de utilizat și cu posibilitate continua de reutilizare, ceea ce înseamnă că, comparativ cu cele din carton nu sunt de unică folosință. Ba mai mult de atât, alegând varianta modulară, prin care o cutie este realizata din mai multe piese, și depozitarea acestora când nu sunt utilizate necesită un spațiu destul mic, un mare avantaj în multe situații. În procesele de ambalare, depozitare și transport contează foarte mult și siguranță produselor aflate în cutii. Daca vorbim despre echipamente electronice sau obiecte realizate de exemplu din ceramica sau sticla, este necesară o atenție sporită. De aceea, astfel de ambalaje au inscripții cu „fragil”. Cu toate acestea, pot exista momente de neatenție sau care nu țin de manipulatorul uman și în care obiectele pot fi afectate daca nu sunt ambalate corespunzător.

Există în momentul de față numeroși producători de soluții de ambalare din plastic, unul dintre cei mai mari și mai inovativi fiind Schoeller Allibert. Acești producători ne pun la dispoziție soluții special create pentru anumite domenii de activitate și anumite sarcini dar și universale, ce pot fi utilizate oriunde, pentru a ambala aproape orice în ele și care pot fi de asemenea reutilizate. Astfel, lădițele pe care le găsim în orice magazin, piață, supermarket, au foarte multe utilizări, de la industria auto și până la cea agricolă, printre multe altele.

Soluțiile optime de ambalare oferă avantaje nu numai pentru producători dar și pentru celelalte părti implicate în procesele de ambalare, transport, vânzare și așa mai departe. Astfel, cu o cutie sau un container de calitate este ușor să depozitam piese sau obiecte decorative, de exemplu, este ușor să le transportăm și este mai apoi ușor și pentru clienți să le manevreze cu ușurință. Luând că și caz navetele de bere, care există cam în același format de zeci de ani, s-a ajuns la o formă în care conținutul să fie depozitat cu ușurință iar sticlele de bere să fie în siguranță. Prin inserțiile și partajările create în interior, fiecare sticla are propriul spațiu, nu se vă atinge de celelalte și astfel, se evita spargerea acestora prin ciocnire.

Când vine vorba strict de depozitare sau de transport, preferabile sunt cutiile, navetele și containerele stivuibile, adică cele ce au sisteme prin care să se poată pune una peste alta fară să alunece, să rămână stabile și astfel, conținutul să fie în siguranță. Practic, în cazul fiecărui exemplu, baza acestor este singura care diferă, fiind modificată astfel încât să poate integra partea superioară a cutiilor de sub ele. Cutiile și containerele din plastic, prin proprietățile lor, s-au dovedit e fi perfecte atât pentru transportul obiectelor solide cât și a lichidelor, de la apa sau alcool, până la diverse alte substanțe, în funcție de domeniul de activitate în care sunt utilizate. În acest scop, cele mai utilizate sunt containerele IBC. Acestea pot fi atât clasice cât și pliabile sau „în box”, cu un aspect ceva mai modern și chiar ceva mai compact. Acestea pot fi adaptate în numeroase moduri, pentru a le alimenta cu lichid de la pompe sau din diverse surse, pentru a alimenta la rândul lor alte surse, având rolul aici de rezervor și așa mai departe. Astfel, se pot face alegeri pentru pereții acestora cât și pentru capace și nu numai.

 

Unul dintre cel mai mare avantaje oferite de soluțiile din plastic este întreținerea. Rezistentă la acțiunea apei, substanțelor de curățare și a multor substanțe chimice, se spală ușor, rapid și sunt în cel mai scurt timp gata de a fi reutilizate. Plasticul nu absoarbe nici culori și nici mirosuri astfel încât acestea nu vor păstra un miros diferit după o utilizate și nici nu vor capătă alte culori decât cele originale deși am putea spune că exista șansă că acestea să se decoloreze totuși în timp, daca sunt expuse în mod continuu la diverși factori sau sunt utilizate în mod constant. Este totuși important de ținut minte că, având prețuri atât de accesibile, înlocuirea cu altele noi nu va costa atât de mult.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies