Poti alege de Paste o reteta speciala cu carne de crab. Se face foarte usor si este foarte delicioasa.
Ingrediente:
12 oua
100 gr carne de crab, fiarta
1/2 cana de maioneza
1 lingura de mustar
2-3 fire de ceapa verde
sare
zeama de lamaie
piper
tarhon (optional)
Mod de preparare:
Fierbe ouale timp de 10-12 minute si toarna apa rece peste ele pana cand ajung la temperatura camerei. Decojeste-le cu grija si taie-le in jumatati, pe lungime.
Toaca ceapa foarte marunt si pune-o deoparte. Toaca si carnea foarte marunt. Adauga in compozitia de ou doua linguri de maioneza. Amesteca bine, apoi incorporeaza carnea si o parte din ceapa tocata. Asezoneaza totul dupa gust cu sare, piper si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Amesteca totul bine si daca simti nevoia, mai adauga ceapa si maioneza, dupa gust. Umple jumatatile de oua cu acest amestec si raceste-le in frigider timp de cateva ore. Decoreaza apoi ouale cu maioneza dupa preferinte. Pentru un aspect placut poti adauga deasupra cateva firicele de carne de crab, putina boia si cateva frunzulite de ceapa verde, tocata.
Serveste ouale umplute cu carne de crab alaturi de alte aperitive. Se servesc reci.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: acasa.ro