Alexandru Rafila, despre starea de alertă după 15 iunie: „Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme”

Alexandru Rafila, despre starea de alertă după 15 iunie: „Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme”
Alexandru Rafila, despre starea de alertă după 15 iunie: „Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme”

Ce a transmis Alexandru Rafila despre starea de alertă după 15 iunie. Ce măsuri ar trebui să luăm ca să putem ajunge să avem o viață normală.

Profesorul doctor Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a vorbit despre ultima intervenție a șefului DSU, Raed Arafat.

Profesorul susține că ar trebui să se insiste mai mult pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei. În acest fel, am putea merge în vacanțe fără probleme în perioada următoare.

El a comentat afirmația lui Raed Arafat privind posibila stare de alertă și după 15 iunie prin faptul că acesta își dorește o pârghie administrativă pentru gestionarea eventualelor focare care pot apărea.

Citeste si: Raed Arafat, despre pandemie și prelungirea stării de alertă: „Comitem o greșeală majoră”

„Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Una din ele ar putea fi asta.

Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea.

Dr Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spaii închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme.

Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Ce spune doctorul Raed Arafat despre prelungirea stării de alertă

În schimb, doctorul Raed Arafat consiferă că nu putem după 15 iunie să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie și că trebuie văzută care va fi modalitatea pentru a putea păstra totuși unele măsuri de precauție.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ministrul Sănătății a anunțat pe ce dată expiră starea de alertă! Când scăpăm de restricții, de fapt

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies