Alexandru Rafila despre vaccinul anti COVID-19: "Cu siguranţă vor avea şi ei încredere"

alexandru rafila despre vaccin
Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul anti-covid-19

Reprezentantul OMS spune că vaccinarea nu va fi obligatorie. Ce spune Alexandru Rafila despre vaccinul anti-COVID-19.

Alexandru Rafila vorbește despre încrederea pe care o vor avea românii în vaccinul anti-COVID-19. Reprezentantul OMS susține că oameni vor crede în acest vaccin doar atunci când îi vor vedea rezultatele.

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19

În țara noastră vor fi aduse 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Se pare că toate țările vor primi vaccinul în tranșe, din cauza cererilor foarte mari.

Citeste si: Dan Bittman, acuzații grave la adresa Andreei Esca: „Cred că Andreea Esca și-a înscenat boala? Da”

Președintele României a transmis că primele doze aduse în România vor ajunge în primul trimestru al anului viitor. Cei care vor avea întâietate vor fi cei care lucrează în domeniul sănătății, dar și persoanele vulnerabile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

anti covid 19
Vaccinul anti-covid-19 va ajunge și în România[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila este de părere că oamenii vor fi încrezători în vaccinul anti-COVID, numai după ce îi vor vedea rezultate și mai ales după ce vor vedea că nu există efecte adverse.

Citeste si: COVID-19 Italia: La un pas de carantină totală!

„S-au făcut sondaje, a făcut şi OMS inclusiv pentru România. Astăzi, un institut al Academiei Române a făcut tot aşa, un studiu, şi în general acceptabilitatea pentru acest vaccin e în jur de 50% din populaţie.

Important este ca prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiţionată de o foarte bună campanie de informare a populaţiei care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută şi atunci sigur că dacă oamenii văd că aceia care au primit vaccinul nu au probleme, nu au dezvoltat reacţii adverse, devin protejaţi în faţa bolii, cu siguranţă vor avea şi ei încredere să se vaccineze.",
a declarat medicul.

anti covid 19
oamenii pot avea încredere în vaccin[Sursa foto: PixaBay]

"Cu siguranţă acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi şi una este să discuţi despre vaccinul DTP, care e cunoscut de zeci de ani şi se cunoaşte foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacţii adverse şi aşa mai departe şi altceva e să discuţi despre un produs nou, despre care lumea nu ştie nimic şi care a trecut doar prin nişte studii clinice.

Deci cu siguranţă acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulţi, nici pentru altcineva şi în mod evident încrederea în vaccin trebuie construită, nu trebuie impusă. Aşa că eu sunt convins că această discuţie legată de obligativitate, cel puţin dacă discutăm de aceste vaccinuri noi, nu este actuală”, a mai spus Alexandru Rafila.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cu ce sechele rămân pacienții care se vindecă de Covid-19? Anunțul îngrijorător al specialiștilor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies