Reprezentantul OMS spune că vaccinarea nu va fi obligatorie. Ce spune Alexandru Rafila despre vaccinul anti-COVID-19.
Alexandru Rafila vorbește despre încrederea pe care o vor avea românii în vaccinul anti-COVID-19. Reprezentantul OMS susține că oameni vor crede în acest vaccin doar atunci când îi vor vedea rezultatele.
Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19
În țara noastră vor fi aduse 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Se pare că toate țările vor primi vaccinul în tranșe, din cauza cererilor foarte mari.
Citeste si: Dan Bittman, acuzații grave la adresa Andreei Esca: „Cred că Andreea Esca și-a înscenat boala? Da”
Președintele României a transmis că primele doze aduse în România vor ajunge în primul trimestru al anului viitor. Cei care vor avea întâietate vor fi cei care lucrează în domeniul sănătății, dar și persoanele vulnerabile.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Alexandru Rafila este de părere că oamenii vor fi încrezători în vaccinul anti-COVID, numai după ce îi vor vedea rezultate și mai ales după ce vor vedea că nu există efecte adverse.
Citeste si: COVID-19 Italia: La un pas de carantină totală!
„S-au făcut sondaje, a făcut şi OMS inclusiv pentru România. Astăzi, un institut al Academiei Române a făcut tot aşa, un studiu, şi în general acceptabilitatea pentru acest vaccin e în jur de 50% din populaţie.
Important este ca prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiţionată de o foarte bună campanie de informare a populaţiei care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută şi atunci sigur că dacă oamenii văd că aceia care au primit vaccinul nu au probleme, nu au dezvoltat reacţii adverse, devin protejaţi în faţa bolii, cu siguranţă vor avea şi ei încredere să se vaccineze.", a declarat medicul."Cu siguranţă acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi şi una este să discuţi despre vaccinul DTP, care e cunoscut de zeci de ani şi se cunoaşte foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacţii adverse şi aşa mai departe şi altceva e să discuţi despre un produs nou, despre care lumea nu ştie nimic şi care a trecut doar prin nişte studii clinice.