Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

Profesorul Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila despre inceperea anului scolar

Profesorul Alexandru Rafila a oferit mai multe sfaturi cu privire la începerea anului școlar. La ce trebuie să fie părinții atenți dimineața.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, la ce trebuie să fie atenți părinții, dimineața, când își trimit copiii la școală. Peste câteva zile începe un nou an școlar, iar specialistul le-a dat câteva sfaturi părințillor.

„Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul.

Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală", a spus profesorul Rafila.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Specialistul recomandă un triaj observațional, pe care părinții îl pot face zilnic, pentru a se asigura că cei mici sunt sănătoși.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar[Sursa foto: PixaBay]

„Triaj observațional- noi folosim niște cuvinte pompoase la niște activități banale. Una este un triaj epdemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul.

Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală. Este extrem de ușor. De fapt, își întreabă copilul dimineața când pleacă: Te simți bine? Ai vreo problemă de sănătate? Și nu trebuie niciun fel de altă măsură specială".

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”

Ce se întâmplă în cazul copiilor care locuiesc cu bunicii

În ceea ce privește copiii care locuiesc cu bunicii, profesorul Rafila a spus că "trebuie să se găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoții. Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5- 2 m, să poarte o mască.

Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie".



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies