Alexandru Rafila: La ce trebuie să fie atenți părinții când își trimit copiii la școală

Profesorul Alexandru Rafila despre inceperea anului scolar

Profesorul Alexandru Rafila a oferit mai multe sfaturi cu privire la începerea anului școlar. La ce trebuie să fie părinții atenți dimineața.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, la ce trebuie să fie atenți părinții, dimineața, când își trimit copiii la școală. Peste câteva zile începe un nou an școlar, iar specialistul le-a dat câteva sfaturi părințillor.

„Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală", a spus profesorul Rafila.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență: „Suntem pregătiți!”

Specialistul recomandă un triaj observațional, pe care părinții îl pot face zilnic, pentru a se asigura că cei mici sunt sănătoși.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Ce nu mai au voie să facă elevii la școală! Reguli pentru noul an școlar

Începerea anului școlar [Sursa foto: PixaBay]

„Triaj observațional- noi folosim niște cuvinte pompoase la niște activități banale. Una este un triaj epdemiologic care, de obicei este făcut de un personal medical, dar eu cred că orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală.

Este extrem de ușor. De fapt, își întreabă copilul dimineața când pleacă: Te simți bine? Ai vreo problemă de sănătate? Și nu trebuie niciun fel de altă măsură specială".

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Redeschiderea școlilor. Online sau în clasă? Monica Anisie a făcut anunțul: „M-aș hazarda dacă aș spune acum”

Ce se întâmplă în cazul copiilor care locuiesc cu bunicii

În ceea ce privește copiii care locuiesc cu bunicii, profesorul Rafila a spus că "trebuie să se găsească o metodă astfel încât bunicii să limiteze contactul cu nepoții. Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5- 2 m, să poarte o mască. Era o recomandare, o conduită pe care trebuie să o utilizeze la domiciliu persoanele vârstnice cu boli cronice. Este vorba de o metodă foarte simplă care nu este obligatorie".



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț important: „2000 de infectări pe zi”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat