Alexandru Rafila, nou anunț despre închiderea școlilor: „Avem o circulaţie mult mai intensă a virusului”

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății a oferit noi detalii despre posibilitatea închiderii școlilor! Ce spune oficialul despre testele de salivă?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat în urmă cu scurt timp, într-o intervenție la TV, că sunt șanse foarte mici ca unitățile de învățământ de la noi din țară să se închidă din nou. Oficialul a venit și cu explicații suplimentare în legătură cu testele de salivă din școli, despre care Raed Arafat, șeful DSU, a menționat că s-ar putea ca în viitorul apropiat să fie retrase.

Citeste si: Noi modificări în privința certificatului verde! Ce modificări intră în vigoare de la 1 februarie

Ce spune ministrul Sănătății despre testele de salivă?
Ce spune ministrul Sănătății despre testele de salivă?[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila exclude posibilitatea ca școlile să se închidă din nou

Potrivit ultimelor declarații oferite de ministrul Sănătății, nu există posibilitatea ca unitățile de învățământ să își închidă din nou porțile și să își continue activitatea în mediul online. Cât despre testele de salivă, acesta a menționat că sunt în continuare foarte utile, având în vedere situația infectărilor de la noi din țară.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Gândiţi-vă că un milion de elevi dintre cei 2,9 milioane stau acasă şi au nevoie de un părinte care să-i supravegheze. Vă închipuiţi că am putea să închidem şcolile o lună sau două, cum s-a întâmplat în 2020, şi să avem un milion de părinţi în concediu în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

Ce spune ministrul Sănătății despre testele de salivă?
Ce spune ministrul Sănătății despre testele de salivă?[Sursa foto: PixaBay]

Pe de cealaltă parte, Raed Arafat, șeful DSU, îl contrazice pe ministrul Sănătății și declară că acestea ar trebui să fie retrase, având în vedere că unii cercetători sunt de părere că acestea nu pot depista și varianta Omicron a noului coronavirus. 

„La acest moment au fost distribuite cel puţin pentru încă două săptămâni, o să fie, probabil, analizat impactul lor, dacă sunt de continuat sau nu, asta urmează să se spună, dacă vom continua sau nu. Asta, normal, că se discută şi cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu experţii în epidemiologie şi se va decide”, a fost declarația lui Raed Arafat.

Ministrul Sănătății susține că testele de salivă în școli sunt destul de folositoare, astfel că vor fi solicitate în continuare: „În momentul de faţă, când avem o circulaţie mult mai intensă a virusului, sunt utile şi astfel de teste”.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Carantină pentru aceste persoane care vor să intre în țară! Anunțul făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies