Aliment genial: gustos si bogat in antioxidanti si substante anticancerigene

Aliment genial: gustos si bogat in antioxidanti si substante anticancerigene
Aliment genial: gustos si bogat in antioxidanti si substante anticancerigene

Noul super-aliment recomandat de nutritionisti, integral de componente naturale.

 

Bogata in antioxidanti si substante anticancerigene, noul tip de paine are o digestie mai lenta cu 20% decat cea a painii albe care, din cauza faptului ca se digera prea repede, face ca nivelul de glucoza din sange sa creasca brusc si foarte mult si, spun studiile, se afla in stransa legatura cu obezitatea. In plus, painea propusa de Zhou Weibiao, cercetator de la Universitatea din Singapore, e facuta integral de componente naturale si ar putea fi noul superaliment, potrivit edition.cnn.com. Se pare ca acesta a gasit formula unui tip de paine care sa aduca numai beneficii, pastrand gustul si textura cu care amatorii de paine alba sunt obisnuiti.
„Provocarea a fost sa vedem daca putem schimba formula painii fara a-i schimba textura pe care oamenii o apreciaza atat de mult", a declarat profesorul.
El a decis sa extraga antocianina din orezul brun, un pigment natural care le da boabelor culoare fiind totodata si un antioxidant foarte puternic, si a injectat-o in paine. Dincolo de capacitatea antioxidanta si asocierea acesteia cu beneficii pentru sanatate cunostintele despre utilizarea antocianinei in produsele alimentare sunt, deocamdata, extrem de limitate, spune Zhou Weibiao.
Se pare ca 80% din antioxidantii de buna calitate sunt stocati in coaja painii atunci cand aceasta este coapta la 200 de grade Celsius.
Sursa, sursa foto

Bogata in antioxidanti si substante anticancerigene, noul tip de paine are o digestie mai lenta cu 20% decat cea a painii albe care, din cauza faptului ca se digera prea repede, face ca nivelul de glucoza din sange sa creasca brusc si foarte mult si, spun studiile, se afla in stransa legatura cu obezitatea. In plus, painea propusa de Zhou Weibiao, cercetator de la Universitatea din Singapore, e facuta integral de componente naturale si ar putea fi noul superaliment, potrivit edition.cnn.com.

Se pare ca acesta a gasit formula unui tip de paine care sa aduca numai beneficii, pastrand gustul si textura cu care amatorii de paine alba sunt obisnuiti.

„Provocarea a fost sa vedem daca putem schimba formula painii fara a-i schimba textura pe care oamenii o apreciaza atat de mult", a declarat profesorul. El a decis sa extraga antocianina din orezul brun, un pigment natural care le da boabelor culoare fiind totodata si un antioxidant foarte puternic, si a injectat-o in paine.
Dincolo de capacitatea antioxidanta si asocierea acesteia cu beneficii pentru sanatate cunostintele despre utilizarea antocianinei in produsele alimentare sunt, deocamdata, extrem de limitate, spune Zhou Weibiao.

Se pare ca 80% din antioxidantii de buna calitate sunt stocati in coaja painii atunci cand aceasta este coapta la 200 de grade Celsius.

Sursa, sursa foto

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce trucuri folosește Elena Merișoreanu, atunci când prepară sarmalele de Crăciun? Interpreta de muzică populară are secrete bine ascunse!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Martorii accidentului aviatic în care celebrul pilot Greg Biffle a murit alături de soție și cei doi copii fac declarații cutremurătoare. CE S-A ÎNTÂMPLAT cu doar câteva minute înainte de tragedie: "Îmi pare foarte rău să împărtășesc asta”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies