Probabil cei mai multi dintre voi nici nu-l observati. Rau faceti! Este considerat un „medicament” miraculos de mai toti specialistii in nutritie.
De cele mai multe ori, sanatatea si starea noastra de bine depind de consumul plantelor si alimentelor carora nu le acordam nici cea mai mica importanta. Graul incoltit, spre exemplu. Cine ar crede ca micul bob este o explozie de elemente nutritive si poate sa faca atat de mult bine organismului!
Cu siguranta bunicii nostri cunosc efectele miraculoase ale acestui produs. Dar la ce trebuie sa ne asteptam noi din partea semintelor de grau incoltit? Germenii de grau, sau graul incoltit, reprezinta acele boabe care trec din starea de viata latenta in starea activa.
Cert este ca la final bobul incoltit contine maximum de substante folositoare corpului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ca sa poti consuma semintele de grau incoltit ai nevoie de cateva zile in care sa le pregatesti.
Ca si argila, graul incoltit este un adevarat miracol pentru sanatate. Pentru a-si demonstra insa eficienta are nevoie de o administrare constanta, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin 2 luni (3-6 linguri pe zi la adulti, 1-2 lingurite pe zi la copii). Primele semne ale imbunatatirii starii organismului se observa dupa prima luna, insa stabilizarea efectelor apare doar dupa cateva luni de consum zilnic.
Calitatile revolutionare ale graului incoltit sunt evidente cand e vorba de tratarea unor boli: afectiuni hepatice, tumori ale stomacului, afectiuni oculare, bronsita, astm, insomnie, impotenta, anemie, migrene, caderea parului, boli de piele, imbatranire prematura, etc.
Continutul germenilor de grau este bogat in fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, D, antioxidanti, celuloza, fibre, aminoacizi esentiali. Insa doar o prelucrare adecvata face ca bobul de grau sa pastreze toate aceste elemente.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro