Iata cateva alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din bucatarie.
1. Vinul. Consumat in cantitatie moderate, vinul rosu in special, pastreaza niste proprietati de la strugurii din care este facut si este foarte sanatos. Din ce in ce mai multi medici recomanda un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul si pentru o mai buna circulatie a sangelui.
2. Legumele din familia cruciferelor.
Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietati care previn aparitia cancerului si un elementul-minune, si anume seleniu.
3. Ceaiul verde. Incepe ziua prin a bea o ceasca de ceai verde, cald sau rece.
4. Vitamina D. Nu este chiar un aliment, insa este un ingredient care ajuta si el la impiedicarea aparitiei cancerului. Mai multe studii au aratat ca previne in special cancerul de colon si cel mamar.
5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care contin si ele proprietati impotriva cancerului. Oamenii care au o alimentatie ce nu contine macar putin acid folic, au sanse mai mari de aparitie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazarea si lintea sunt bogate in acid folic.
Sursa: Foodstory.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro