Modul in care imbatranim tine in mare parte de mostenirea genetica dar, cu siguranta, toti ne dorim sa incetinim acest proces.
LOCUL 1
Pe locul intai in topul alimentelor anti imbatranire se afla strugurii negri. Consumati cu tot cu coaja si samburi furnizeaza organismului resveratrol, taninuri, acid elagic si izoflavonoide care neutralizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi, principalii factori care provoaca imbatranirea celulara. Strugurii incetinesc imbatranirea, contribuie la mentinerea supletii pielii si cartilajelor, inhiba efectul nicotinei, au rol detoxifiant si curata organismul de rezidurile metabolice.
LOCUL 2
Locul 2 in top este ocupat de un aliment cu rol important in incetinirea procesului de imbatranire; pestele gras, adica somonul, tonul, sardinele, heringul sau macroul. Contine acizi grasi esentiali omega 3 care asigura permeabilitatea membranelor celulare, lasand nutrientii sa intre in organism si substantele toxice sa iasa din celule. In plus contribuie la mentinerea depozitelor de grasime din derm care dau elasticitate pielii si o protejeaza de aparitia ridurilor.
LOCUL 3
Ardeiul gras, indiferent daca este rosu, verde sau galben nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie anti aging. Are bioflavonoide si fitonutrienti care previn imbatranirea retinei si scaderea acuitatii vizuale cauzate de inaintarea in varsta. Retineti insa ca ardeiul gras rosu contine de doua ori mai multa vitamina C decat cel verde, iar daca sunteti fumatori nevoia de vitamina C este cu 70% mai mare decat in cazul nefumatorilor.
Sursa: Carmen-Bruma.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro