Daca te-ai intrebat vreodata care sunt alimentele de baza pentru specialistii in nutritie, iata o lista de alimente pe care nutritionistii le au intotdeauna in bucataria lor!
1. Oua- Nutritionistii atrag atentia ca proteinele sunt esentiale pentru formarea, intretinerea si repararea tesuturilor corpului, inclusiv pielea, organele interne si muschii. In plus, proteinele de aparare si de protectie alcatuiesc intregul sistem imunitar al organismului — imunoglobulina. Proteinele se gasesc in mai multe alimente, dar oualele sunt o sursa de proteine complete si contin toti aminoacizii esentiali.
Ouale fierte ar trebui sa fie intotdeauna la indemâna pentru ca reprezinta o gustare sanatoasa si satioasa.2. Alimente fermentate- Nutritionistii spun ca introducerea lor in dieta zilnica are efecte pozitive asupra sanatatii tale, inclusiv asupra sistemului imunitar. Iaurtul si chefirul sunt printre cele mai cunoscute exemple, dar se recomanda consumul a cât mai multe alimente fermentate deoarece fiecare dintre ele produce diferite bacterii. Varza murata previne instalarea anemiei, stimuleaza detoxifierea organismului si regleaza digestia.
3. Legume cu frunze verzi- In ceea ce priveste legumele cu frunze verzi, spanacul si varza furajera (kale) reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, vitamina A, fibra si calciu. Unul dintre cei mai spectaculosi antioxidanti din spanac este luteina, o substanta implicata in mai multe procese, cum ar fi cele de mentinere a tineretii, de regenerare, anticancerigene, dar si de protectie a sanatatii ochilor. In plus, reprezinta o importanta sursa de omega 3, calciu, fier, magneziu si vitaminele B, C si E.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro