Deși este mai des întâlnită în adolescență, acneea poate apărea indiferent de persoană, la orice vârstă. Această problemă are cauze multiple și trebuie tratată corespunzător, pentru a nu apărea efecte și mai grave.
În cadrul unei emisiuni, Elena Popa, medic specialist Dermato- Venerologie și Estetică medicală și Iulia Solomon, medic specialist dermato-venerologie și dermatologie practică, au explicat care sunt alimentele de care să ne ferim atunci când suferim de acnee.
Care este cel mai nociv ingredient, în cazul acneei
Citeste si: Ce trucuri poți folosi pentru a acoperi cearcănele. ,,Pot apărea din cauza lipsei somnului”
Orice afecțiune la nivelul pielii, poate fi dureroasă atât fizic, cât și psihic.
„Zahărul este practic glucoză pură, noi știm deja că alimentele cu indice glicemic crescut, provoacă acnee.
Mai mult, doctorul a mărturisit că nu doar dulciurile conțin zahăr și de aceea, este nevoie ca persoanele care au tendință acneică a pielii, să fie foarte atente la ceea ce mănâncă. Spre exemplu, pâinea și sucurile conțin o cantitate mare de glucoză, fiind considerate produse care pot înrăutăți problema acneei. Dermatologul a declarat că alimentația incorectă nu doar că provoacă acnee, dar o poate și întreține.
„Avem un suc, nu contează că e acidulat, important e să fie dulce și atunci când este dulce, poate stimula secreția de insulină și insulina la rândul ei, stimulează secreția unor hormoni sexuali. Glandele sebacee cresc foarte mult activitatea, încep să aibă o activitate haotică și secretă și mai mult”, a explicat medicul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cât de mult afectează lactatele
Cu toate că sunt surse bogate în vitamine, lactatele pot da efecte negative, atunci când ne confruntăm cu acnee. Specialiștii recomandă ca persoanele care se confruntă cu această afecțiune, să reducă semnificativ consumul de lactate.
„Laptele este unul dintre alimentele care sunt deja demonstrate că sunt asociate cu apariția acneei, sau întreținerea acneei. În primul rând, este un aliment proinflamator. În al doilea rând, laptele consumat la prima oră a dimineții, crește insulina.”, a declarat Elena Popa.
Brânzeturile reprezintă o gamă de lactate periculoase pentru persoanele care au această problemă la nivelul pielii. De asmenea, doctorul a declarat că există anumite produse de acest tip, care înrăutățesc și mai rău situația.
„Avem într-adevăr o problemă cu brânzeturile afumate, pentru că majoritatea brânzeturilor afumate au foarte mulți conservanți și acei conservanți au efect proinflamator, adică pot întreține o inflamație.”, a specificat medicul dermatolog.”, a explicat specialistul în dermatologie.
Ce este interzis să faci, atunci când suferi de acnee
Citeste si: Cum să estompezi petele de pe față cu ingrediente naturale
Multe persoane au tendința să agraveze situația, traumatizând pielea. Dermatologul a explicat cât de mult rău facem, atunci când ne stoarcem un coș. Cu toate că avem impresia, că va dispărea, ceea ce se întâmplă de fapt, este creșterea riscului de cicatrici, sau de semne la nivelul pielii.
„Traumă suplimentară, inflamație suplimentară, acneea este o stare inflamatorie. Nu ne ajută cu nimic dacă eu vin și inflamez și mai mult leziunea respectivă și am crescut riscul de cicatrici postacneice și de pete depigmentate postacneice ”, a mărturisit Iulia Solomon.